Duurzame FILCOTEN betonnen afvoergoten

De afvoergoot biedt de uitstekende eigenschappen van FILCOTEN HPC (High Performance Concrete) en vult deze aan met extra veiligheidsaspecten. De verankeringszakken aan de zijkanten van de lijngoot zorgen voor een veilige houvast in het betonnen bed. Door de speciale constructie van de gegalvaniseerde stalen, gietijzeren of RVS frames kunnen de roosters eenvoudig en veilig worden bevestigd. Aangrenzende afdekvlakken kunnen optimaal aan de kant van het randprofiel worden bevestigd. In de BG-FILCOTEN® serie is de lijngoot ook verkrijgbaar met een lagere totale hoogte. Het systeem is bestand tegen belastingen tot klasse F 900 (volgens EN 1433).

Bouwstoffen

Het hoogwaardig beton FILCOTEN® HPC (High Performance Concrete) is een materiaal dat uitstekende technische eigenschappen combineert met duurzaamheid. De geoptimaliseerde structuur met hoge dichtheid van de HPC maakt de constructie van afvoerkanalen mogelijk in een zeer stabiele lichtgewicht constructie - maar wat het uniek maakt, is het idee erachter. Het idee is uniek - het resultaat is revolutionair. De ingenieurs wilden een lijngoot creëren dat twee uitersten combineert: maximale prestaties en minimale impact op het milieu. Dankzij intensief ontwikkelingswerk hebben ze hun doel bereikt. Lijngoot FILCOTEN® HPC verenigt dit contrast en is daardoor uniek op de markt.

FILCOTEN beton is het materiaal van de toekomst

FILCOTEN beton is het materiaal van de toekomst als het gaat om afvoergoten. Dit komt door de vele voordelen die het biedt. Zo is het enorm sterk en stabiel, waardoor het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is FILCOTEN beton bestand tegen chemicaliën en extreme temperaturen, waardoor het ook geschikt is voor industriële toepassingen. Een ander groot voordeel van Filcoten beton is dat het makkelijk te installeren is. Dit bespaart tijd en geld tijdens de aanleg van bijvoorbeeld een weg of parkeerplaats. Ook heeft het een goede waterafvoer, wat belangrijk is om te voorkomen dat er wateroverlast ontstaat bij hevige regenval. Tot slot is FILCOTEN beton veelzijdig in gebruik. Zo kan het worden toegepast in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld bij de afwatering van een terras of straat. Ook is er de mogelijkheid om een betonnen goot met rooster te plaatsen, wat zorgt voor een mooie afwerking en extra veiligheid. Al met al is FILCOTEN beton dus een uitstekende keuze als het gaat om afvoergoten. De sterke eigenschappen, goede waterafvoer en veelzijdigheid maken het een materiaal dat in de toekomst alleen nog maar meer gebruikt zal worden.

Uitstekende technische eigenschappen gecombineerd met duurzaamheid.

Een belangrijke eigenschap van FILCOTEN® HPC is dat het UV-bestendig is. Hierdoor zal de kleur van het beton niet veranderen door blootstelling aan de zon. Dit zorgt ervoor dat de afvoergoot er altijd netjes en verzorgd uitziet. Daarnaast heeft het beton een lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden en zal niet snel slijten of beschadigen. Hierdoor zal de afvoergoot jarenlang meegaan zonder dat er reparaties nodig zijn. Ook heeft FILCOTEN® HPC een hoge belastbaarheid. Dit betekent dat de afvoergoot veel gewicht kan dragen zonder te breken of te vervormen. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld parkeergarages of op industrieterreinen. Tot slot is het beton bestand tegen chemische stoffen. Dit maakt het materiaal geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld laboratoria of fabrieken waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Bovendien is de afvoergoot makkelijk te installeren, waardoor het plaatsen van de goot snel en efficiënt kan worden gedaan.

Verschillende maten en vormen

Verschillende maten en vormen van FILCOTEN betonnen afvoergoten Er zijn verschillende maten en vormen beschikbaar als het gaat om FILCOTEN betonnen afvoergoten. Zo zijn er bijvoorbeeld monolitische, u-vormige en ribben (tbv parkeergarage) goten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook verschillende breedtes en dieptes beschikbaar, zodat er voor iedere situatie een geschikte afvoergoot te vinden is. Standaard afmetingen Er zijn ook standaard afmetingen beschikbaar voor betonnen afvoergoten. Deze afmetingen zijn gebaseerd op de gemiddelde behoeften van huishoudens en bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld afvoergoten met een breedte van 100 mm tot 400 mm beschikbaar. Daarnaast zijn er ook afvoergoten met een diepte van 135 mm tot 535 mm. Verbindingsopties met andere afwateringssystemen Het is mogelijk om betonnen afvoergoten te verbinden met andere afwateringssystemen. Zo kan er bijvoorbeeld een aansluiting gemaakt worden op het riool of op een infiltratiesysteem. Hierdoor kan het regenwater op een efficiënte manier worden afgevoerd. FILCOTEN betonnen goot met rooster FILCOTEN is een merknaam voor betonnen afvoergoten met een speciaal ontworpen vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat het water snel en efficiënt wordt afgevoerd. Daarnaast zijn deze betonnen goten met een rooster verkrijgbaar. Dit rooster zorgt ervoor dat bladeren en andere rommel niet in de afvoergoot terechtkomen en deze niet verstopt raakt.

Materiaal FILCOTEN beton

Het materiaal FILCOTEN beton is een uitstekende keuze voor een afvoergoot beton. Het heeft namelijk verschillende voordelen die het geschikt maken voor deze toepassing. Zo is het materiaal duurzaam en slijtvast, waardoor het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is FILCOTEN beton licht van gewicht en toch sterk, waardoor het gemakkelijk te hanteren is bij de installatie. Het is daarom ook makkelijk te installeren. Kortom, FILCOTEN beton is een veelzijdig materiaal dat perfect is voor een afvoergoot beton.

Toepassingen

Opritten, parkeerplaatsen en tuinpaden zijn veelvoorkomende toepassingen voor afvoergoten van beton. Deze goten zorgen ervoor dat water op een efficiënte manier wordt afgevoerd, waardoor er geen plassen ontstaan en het terrein veilig begaanbaar blijft. Betonnen goot met rooster is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en stevigheid van het materiaal. FILCOTEN is een merk dat gespecialiseerd is in afvoergoten van beton en biedt verschillende soorten aan die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Ook voor industriële toepassingen worden betonnen afvoergoten veel gebruikt, bijvoorbeeld in fabriekshallen waar veel water wordt gebruikt. In het binnenstedelijk gebied worden beton afvoergoten vaak toegepast bij de aanleg van wegen en trottoirs om overstromingen te voorkomen en de veiligheid van voetgangers en fietsers te waarborgen. Kortom, de afvoergoot beton is een veelzijdige oplossing voor diverse toepassingen.

 

DOWNLOAD DE DOCUMENTATIEFOLDER

 

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendig

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • Bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • perfect voor duurzame bouwprojecten
 • Productie met 100% groene stroom
 • hulpbronnenbesparend fabricageproces
 • 100% recyclebaar, gecertificeerd
 • Kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® roostergoot. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen

FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat de FILCOTEN® HPC roostergoot wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van een afvoergoot van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.

 
 

Goottypen M & I conform NEN EN 1433

Voor lijnafwatering geldt een Europese geharmoniseerde norm, NEN EN 1433.
In deze norm worden diverse goottypen beschreven.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen gootelementen die zonder fundament en betonommanteling (goottype I) en die met betonfundament en –ommanteling ( goottype M) geplaatst moeten worden.
Heel veel van de gootsystemen die in Nederland geleverd worden, zijn van het zogenaamde type M.
In tegenstelling tot het type I dient de inbouw van het type M zorgvuldig te worden uitgevoerd. Elke leverancier verwijst daarvoor naar de desbetreffende inbouwvoorschriften.
In feite is de afvoergoot eerst geschikt voor de aangegeven verkeersbelasting wanneer deze met de voorgeschreven kwaliteit en hoeveelheid beton omhuld is.
Met de toepassing van goottype I wordt aanzienlijk bespaard op inbouwtijd en is de belastbaarheid niet meer afhankelijk van de inbouw met beton.
Middels een zogenaamde DoP-verklaring en een markering op elk gootelement is direct te zien welk type het betreft.

 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »