Monolitische betonnen draingoten one, F900KN

Monolitische betonnen draingoten one - F900KN

Draingoten FILCOTEN one zijn hoogwaardige afvoergoten gemaakt van duurzaam en robuust materiaal. Dit zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen zware belastingen en langdurig gebruik. Het modulaire ontwerp van de FILCOTEN one draingoten maakt installatie en aanpassing aan verschillende afmetingen en vormen eenvoudig. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan specifieke behoeften en situaties. De draingoten hebben een efficiënt afwateringssysteem dat zorgt voor een snelle en effectieve afvoer van water, waardoor overstromingen en wateroverlast worden voorkomen. Dit is met name belangrijk in gebieden waar regenval vaak voorkomt. Bovendien zijn de FILCOTEN one draingoten voorzien van antislipprofielen, waardoor ze veilig zijn voor voetgangers en voertuigen. Dit vermindert het risico op ongelukken en biedt gemoedsrust voor gebruikers. Kortom, de draingoten FILCOTEN one bieden een combinatie van duurzaamheid, flexibiliteit, efficiënte waterafvoer en veiligheid. Ze zijn een ideale oplossing voor verschillende toepassingen, zoals parkeerplaatsen, opritten, trottoirs en industriële gebieden.

Voordelen draingoten FILCOTEN one

Een van de voordelen van de draingoten FILCOTEN one is de hoge belastbaarheid. Deze goten zijn ontworpen om grote hoeveelheden gewicht te kunnen dragen zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit. Daarnaast zijn de FILCOTEN one draingoten lichtgewicht en eenvoudig te installeren. Dit maakt het proces van het leggen van de goten snel en efficiënt. Bovendien zijn deze goten bestand tegen chemicaliën en vorst, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende omgevingen en weersomstandigheden. Een ander belangrijk voordeel is het grote waterafvoervermogen van de FILCOTEN one draingoten. Ze kunnen grote hoeveelheden water afvoeren, waardoor wateroverlast wordt voorkomen. Daarnaast hebben deze goten een lange levensduur, wat betekent dat ze lang meegaan zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dit maakt de FILCOTEN one draingoten niet alleen duurzaam, maar ook kosteneffectief. Kortom, de draingoten FILCOTEN one bieden vele voordelen, zoals hoge belastbaarheid, lichtgewicht installatie, weer- en chemische bestendigheid, groot waterafvoervermogen, lange levensduur en eenvoudig onderhoud.

Wat is een draingoot?

Een draingoot is een lineaire afvoeroplossing die wordt gebruikt om water af te voeren van oppervlakken zoals opritten, terrassen, parkeerplaatsen en trottoirs. Het water dat in de sleuf stroomt, wordt via een ingebouwd afvoersysteem naar een riool of regenwateropvang geleid. Draingoten kunnen ook worden voorzien van roosters om bladeren en andere vuildeeltjes tegen te houden en te voorkomen dat ze het afvoersysteem verstoppen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ontwerpen, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project. De draingoten van het merk FILCOTEN one zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en efficiënte afvoercapaciteit. Deze draingoten zijn gemaakt van hoogwaardig beton en hebben een modulair ontwerp, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan elke situatie. Ze zijn bestand tegen zware belastingen en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren en te onderhouden. Of het nu gaat om een particuliere oprit of een groot openbaar project, de draingoten van FILCOTEN one bieden een betrouwbare oplossing voor een effectieve waterafvoer.

Eigenschappen van draingoten FILCOTEN one

Modulair systeem: De FILCOTEN one draingoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld. Dit zorgt voor een flexibel en aanpasbaar afwateringssysteem. Of het nu gaat om een kleine tuin of een groot industrieel terrein, met de modulaire opbouw van de FILCOTEN one draingoten kan het afwateringssysteem op maat worden gemaakt. Een belangrijke eigenschap van de FILCOTEN one draingoten is dat ze bestand zijn tegen verschillende chemicaliën. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in industriële omgevingen waar mogelijk blootstelling aan chemische stoffen plaatsvindt. Door de duurzame constructie van de goten blijven ze langdurig functioneel, zelfs onder zware omstandigheden. Met deze eigenschappen bieden de draingoten FILCOTEN one een oplossing voor diverse afwateringsbehoeften. Het modulaire systeem maakt het mogelijk om het afwateringssysteem aan te passen aan de specifieke vereisten van een project. Bovendien zorgen de goten ervoor dat chemische stoffen geen schade kunnen veroorzaken, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt in industriële omgevingen. Kortom, de FILCOTEN one draingoten combineren flexibiliteit en duurzaamheid, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor afwateringstoepassingen.

Toepassingen van draingoten FILCOTEN one

Draingoten FILCOTEN one vinden hun toepassing in diverse omgevingen, waaronder parkeerterreinen en parkeergarages. Dankzij hun hoge afvoercapaciteit en duurzaamheid zorgen deze draingoten voor een efficiënte afvoer van regenwater en voorkomen ze wateroverlast. Daarnaast worden de FILCOTEN one draingoten ook veel gebruikt in winkelcentra en winkelstraten, waar ze bijdragen aan een veilige en droge omgeving voor het winkelend publiek. Op industrieterreinen en in fabriekshallen bieden de draingoten een betrouwbare oplossing voor het afvoeren van water en chemicaliën, wat essentieel is voor een veilige werkomgeving. Bovendien worden de FILCOTEN one draingoten toegepast op luchthavens en treinstations, waar ze zorgen voor een snelle afvoer van regenwater en voorkomen dat de operationele activiteiten worden verstoord. Ook sportvelden en stadions profiteren van de voordelen van deze draingoten, omdat ze het water snel kunnen afvoeren en zo de speelomstandigheden verbeteren. Tot slot worden de draingoten ook gebruikt op openbare wegen en trottoirs, waar ze zorgen voor een veilige en droge doorgang voor voetgangers en voertuigen. Kortom, de draingoten FILCOTEN one bieden een veelzijdige oplossing voor verschillende toepassingen en dragen bij aan een efficiënte afvoer van water.

Onderhoud en reiniging van draingoten FILCOTEN one

Regelmatige inspectie van de draingoten is essentieel voor het goed functioneren ervan. Het is belangrijk om bladeren en ander vuil regelmatig uit de goot te verwijderen, omdat dit de afvoer kan blokkeren. Een eenvoudige manier om de goot te reinigen is door water en een borstel te gebruiken. Hiermee kunnen vuil en eventuele aanslag worden verwijderd. Daarnaast is het belangrijk om de goot te controleren op mogelijke verstoppingen. Als er sprake is van verstoppingen, moeten deze direct worden verholpen om overstromingen te voorkomen. Periodiek reinigen van de afvoerbuizen is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het water goed kan worden afgevoerd. Tot slot moeten eventuele beschadigingen aan de draingoten worden gerepareerd om lekkages te voorkomen. Met regelmatig onderhoud en reiniging kunnen draingoten FILCOTEN one optimaal functioneren en zorgen voor een goede afvoer van water.

Een element, alle sterke punten van de draingoot.

 

          

 

   Documentatiefolder Draingoot Filcoten One

 

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie van de draingoot
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • draingoot voor buiten met de hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendigen draingoot

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, draingoot is identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • draingoot perfect voor duurzame bouwprojecten
 • productie draingoot met 100% groene stroom
 • hulpbronnen besparend fabricageproces
 • 100% recyclebare draingoot, gecertificeerd
 • kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® draingoot. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen. FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat FILCOTEN® HPC afwateringsgoot / draingoot wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van afvoergoten van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »