Betonnen roostergoten pro - E600KN

Materiaal: De roostergoot FILCOTEN pro is gemaakt van het materiaal FILCOTEN beton. Dit materiaal is zeer sterk en duurzaam, waardoor de roostergoot lang mee gaat. Daarnaast is FILCOTEN beton ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden en chemicaliën. Afmetingen: De roostergoot FILCOTEN pro is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat er voor elke situatie een geschikte maat beschikbaar is. De breedte van de goot varieert van 100 tot 400 millimeter en de hoogte van 100 tot 490 millimeter. Belastbaarheid: De roostergoot FILCOTEN pro heeft een hoge belastbaarheid. De goot kan een gewicht tot 60 ton dragen, waardoor deze geschikt is voor zware verkeersbelastingen. Daarnaast is de goot ook bestand tegen hoge waterdruk, waardoor deze ook gebruikt kan worden in gebieden met veel regenval. Conclusie: De roostergoot FILCOTEN pro is een sterke en duurzame goot die geschikt is voor verschillende situaties. Door het gebruik van FILCOTEN beton is de goot bestand tegen verschillende weersomstandigheden en chemicaliën. Daarnaast is de goot verkrijgbaar in verschillende afmetingen en heeft deze een hoge belastbaarheid. Hierdoor is de roostergoot FILCOTEN pro een goede keuze voor bijvoorbeeld wegen, parkeerplaatsen en industrieterreinen.

Voordelen

Een roostergoot FILCOTEN pro biedt diverse voordelen. Zo is het materiaal duurzaam en gaat het lang mee. Daarnaast is de installatie van een FILCOTEN pro roostergoot eenvoudig en kan deze snel worden geplaatst. Het onderhoud van een roostergoot FILCOTEN pro is gemakkelijk en kost weinig tijd. Door de hoge belastbaarheid is deze roostergoot geschikt voor diverse toepassingen. Hierbij kan gedacht worden aan parkeerplaatsen, opritten en marktpleinen. Een ander voordeel van de roostergoot FILCOTEN pro is de goede afwatering. Dankzij het slimme ontwerp en de speciale vormgeving wordt water snel afgevoerd, wat zorgt voor een droog en veilig oppervlak. Kortom, een roostergoot FILCOTEN pro is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, praktische en efficiënte oplossing voor afwatering en beluchting.

Gebruik

Het gebruik van een roostergoot FILCOTEN pro is essentieel voor goede afwateringssystemen. Deze goot wordt veelvuldig toegepast in parkeergarages, op industrieterreinen en in de openbare ruimte. Parkeergarages In parkeergarages is het belangrijk dat water snel en efficiënt wordt afgevoerd om te voorkomen dat er plassen ontstaan. Een roostergoot FILCOTEN pro is hiervoor uitermate geschikt. Dankzij de hoge belastbaarheid en het lichte gewicht is deze goot gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden. Industrieterreinen Op industrieterreinen is het vaak druk en zijn er veel verschillende soorten voertuigen die af en aan rijden. Dit zorgt voor veel vuil en afval dat in het afwateringssysteem terecht kan komen. Een roostergoot FILCOTEN pro is dan een goede keuze. Deze goot heeft namelijk een ingebouwd afvoersysteem dat ervoor zorgt dat vuil en afval niet in het systeem blijven hangen. Openbare ruimte Ook in de openbare ruimte is een goede afwatering van groot belang. Bijvoorbeeld bij regenbuien kan een slecht afwateringssysteem zorgen voor wateroverlast en schade aan gebouwen en infrastructuur. Een roostergoot FILCOTEN pro is hierbij een goede keuze vanwege de hoge belastbaarheid en het lichte gewicht. Bovendien is deze goot gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van FILCOTEN pro roostergoten

FILCOTEN pro roostergoten zijn niet alleen functioneel, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het materiaal waarvan de goten zijn gemaakt, is recyclebaar. Hierdoor wordt het milieu minder belast en kan het materiaal opnieuw worden gebruikt. Daarnaast heeft de FILCOTEN pro roostergoot, een lange levensduur waardoor het niet snel vervangen hoeft te worden. Dit zorgt voor minder afval en dus een lagere belasting op het milieu. Het onderhoud van FILCOTEN pro roostergoten is minimaal. Dit betekent dat er weinig energie en water nodig is om de goten schoon te maken en te onderhouden. Dit draagt bij aan een duurzame levensstijl en vermindert de belasting op het milieu. Daarnaast wordt de roostergoot FILCOTEN pro op een energiezuinige manier geproduceerd. Dit betekent dat er tijdens het productieproces zo min mogelijk energie wordt verbruikt en er minder CO2-uitstoot plaatsvindt. Hierdoor is het product CO2-neutraal geproduceerd. Tot slot voldoen FILCOTEN pro roostergoten aan verschillende duurzaamheidskeurmerken. Dit betekent dat de goten worden geproduceerd met respect voor het milieu en dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit maakt FILCOTEN pro roostergoten een verantwoorde keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en milieuvriendelijk product.

FILCOTEN HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

FILCOTEN HPC is een roostergoot die milieuvriendelijk en duurzaam is. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de productie van de roostergoot bevat geen BTEX-stoffen. Dit maakt het een ecologisch verantwoord en groen alternatief voor traditionele roostergoten. Het materiaal waaruit de FILCOTEN HPC roostergoot bestaat, is een combinatie van hoogwaardig FILCOTEN beton en vezels. Dit zorgt ervoor dat de goot bijzonder sterk en slijtvast is. De roostergoot is daarnaast ook licht in gewicht, wat het transport en de installatie vergemakkelijkt. De FILCOTEN HPC roostergoot is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de FILCOTEN PRO. Deze variant is speciaal ontworpen voor zware belasting en kan bijvoorbeeld gebruikt worden op parkeerterreinen en vrachtverkeerszones. Kortom, de FILCOTEN HPC roostergoot is een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor wie op zoek is naar een roostergoot zonder BTEX-stoffen. Met de verschillende uitvoeringen is er voor elke situatie een geschikte oplossing te vinden.

Materialen en eigenschappen van FILCOTEN roostergoten

FILCOTEN roostergoten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben verschillende eigenschappen die zeer geschikt maken voor diverse toepassingen. De FILCOTEN pro roostergoot is bijvoorbeeld gemaakt van FILCOTEN beton, wat zorgt voor een hoge belastbaarheid en duurzaamheid. Dit materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en chemische stoffen, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in industriële omgevingen. Daarnaast heeft de FILCOTEN pro roostergoot een glad oppervlak, wat zorgt voor een goede afvoer van water en vuil. Dit vermindert de kans op verstoppingen en zorgt voor een efficiënte werking van de roostergoot. De FILCOTEN roostergoot is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, waardoor deze geschikt is voor diverse toepassingen, zoals parkeerterreinen, wegen en industrieterreinen. Kortom, de FILCOTEN roostergoot is een hoogwaardige oplossing voor het afvoeren van water en vuil en biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele roostergoten.

Toepassingsgebieden van FILCOTEN roostergoten

FILCOTEN roostergoten zijn uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingsgebieden. Een van deze gebieden zijn parkeerplaatsen. FILCOTEN pro is speciaal ontworpen om hoge belastingen te weerstaan en is daardoor de perfecte keuze voor zwaarbelaste parkeerplaatsen. Ook industrieterreinen hebben baat bij FILCOTEN roostergoten. De robuuste constructie van FILCOTEN zorgt ervoor dat deze goten bestand zijn tegen zwaar verkeer en extreme weersomstandigheden. Winkelcentra en openbare wegen zijn ook ideale toepassingsgebieden voor FILCOTEN roostergoten. Deze goten bieden een veilige en efficiënte afvoer van regenwater en voorkomen wateroverlast. Tot slot zijn haventerreinen ook geschikt voor FILCOTEN roostergoten. De corrosiebestendige materialen waaruit FILCOTEN is gemaakt, zorgen ervoor dat deze goten bestand zijn tegen de zoute omgeving van havens. Kortom, FILCOTEN roostergoten zijn een betrouwbare en duurzame oplossing voor verschillende toepassingsgebieden.

Installatieprocedure van roostergoot FILCOTEN

Voorbereiding van de ondergrond is belangrijk bij de installatie van de roostergoot FILCOTEN. De ondergrond moet vlak en stevig zijn om een goede basis te bieden voor de goot. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond vrij is van vuil, stenen en andere obstakels die het plaatsen van de goot kunnen bemoeilijken. Het plaatsen van de goot is de volgende stap in de installatieprocedure. Bij de roostergoot FILCOTEN pro is het gemakkelijk om de verschillende elementen aan elkaar te klikken, waardoor het installatieproces snel en eenvoudig verloopt. Het aansluiten van de goot op het rioolstelsel is een belangrijke stap in de installatieprocedure. Hierbij is het van belang om ervoor te zorgen dat de goot goed aansluit op de riolering en dat er geen lekkages ontstaan. Het bevestigen van de roosters op de goot is een belangrijke laatste stap in de installatieprocedure. Hierbij is het van belang om ervoor te zorgen dat de roosters goed vastzitten en niet verschuiven of loskomen. Na het bevestigen van de roosters is het tijd voor de afwerking van de goot. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een laagje beton of stenen rondom de goot. Dit zorgt voor een nette afwerking en voorkomt dat er vuil in de goot terechtkomt. Tot slot is het belangrijk om de goot te controleren en regelmatig te onderhouden. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat de goot goed blijft functioneren. Bij de roostergoot FILCOTEN pro is het gemakkelijk om de roosters te verwijderen en de goot schoon te maken.

Onderhoud van roostergoot FILCOTEN

Om de roostergoot FILCOTEN pro in goede staat te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit onderhoud bestaat uit verschillende stappen die hieronder worden beschreven. Reinigen van de goot: Het is belangrijk om de goot regelmatig schoon te maken en vrij te maken van vuil en bladeren. Dit kan gedaan worden met behulp van een bezem, borstel of hogedrukreiniger. Controleren op beschadigingen: Naast het reinigen van de goot is het ook belangrijk om deze te inspecteren op eventuele beschadigingen. Denk hierbij aan scheuren, breuken of andere vormen van slijtage. Vervangen van beschadigde onderdelen: Indien er beschadigingen worden geconstateerd, is het belangrijk om deze direct te vervangen. Dit voorkomt verdere schade aan de goot en zorgt ervoor dat de goot optimaal blijft functioneren. Inspectie na hevige regenval: Na hevige regenval is het aan te raden om de goot te inspecteren op eventuele verstoppingen of andere problemen. Door tijdig in te grijpen kan verdere schade voorkomen worden. Kortom, door regelmatig onderhoud uit te voeren aan de roostergoot FILCOTEN pro, kan deze in goede staat gehouden worden en optimaal blijven functioneren.

Verschillende afmetingen van roostergoot FILCOTEN

De roostergoot FILCOTEN is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Zo varieert de breedte van de roostergoot FILCOTEN van 100 mm tot 400 mm, afhankelijk van de toepassing en belasting. De hoogte van de roostergoot FILCOTEN varieert van 60 mm tot 490 mm, wat ook afhankelijk is van de belasting en de gewenste waterafvoercapaciteit. De lengte van de roostergoot FILCOTEN varieert van 500 mm tot 1000 mm, afhankelijk van het aantal uitlaten en de gewenste totale lengte van de goot. De belastbaarheid van de roostergoot FILCOTEN is afhankelijk van de breedte en het gekozen rooster van de goot, en kan variëren van 15 ton tot 60 ton. Het aantal uitlaten van de roostergoot FILCOTEN is afhankelijk van de gewenste waterafvoercapaciteit en de locatie van de goot. Kortom, er is een roostergoot FILCOTEN beschikbaar voor elke toepassing en behoefte.

DOWNLOAD DE DOCUMENTATIEFOLDER

Tot in het kleinste detail, de eerste keuze voor professionals.

Roostergoot

 

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendig

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • Bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • perfect voor duurzame bouwprojecten
 • Productie met 100% groene stroom
 • hulpbronnenbesparend fabricageproces
 • 100% recyclebaar, gecertificeerd
 • Kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® roostergoot. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen

FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat de FILCOTEN® HPC roostergoot wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van een afvoergoot van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.

 
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »