Wervelventiel en debietbegrenzer

Een wervelventiel is een specifiek type debietbegrenzer dat wordt gebruikt om de stroming van vloeistoffen te regelen. Het werkt op basis van het principe van wervelstromen, waarbij de vloeistof door een vernauwing wordt geleid, waardoor er een werveling ontstaat. Deze werveling zorgt ervoor dat de snelheid van de stroming wordt vertraagd en het debiet wordt begrensd. Een van de voordelen van het gebruik van een wervelventiel als debietbegrenzer is dat het een nauwkeurige controle biedt over de stroming. Door de werveling kan het debiet precies worden afgestemd op de gewenste waarde, waardoor het geschikt is voor toepassingen waarbij een constante en precieze stroming vereist is. Daarnaast is een wervelventiel ook relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden, wat het gebruiksgemak vergroot. Een ander voordeel van een wervelventiel debietbegrenzer is dat het een hoge weerstand biedt tegen vervuiling. Door de constructie van het ventiel kunnen vuildeeltjes minder snel vast komen te zitten, waardoor het risico op verstoppingen en slijtage wordt verminderd. Dit maakt het wervelventiel uitermate geschikt voor toepassingen in omgevingen waarin de vloeistof veel verontreinigingen bevat. Kortom, een wervelventiel debietbegrenzer is een effectieve en betrouwbare manier om de stroming van vloeistoffen te regelen. Met zijn nauwkeurige controle, eenvoudige installatie en onderhoud, en hoge weerstand tegen vervuiling, is het een veelgebruikt instrument in verschillende industrieën en toepassingen.

Betere afstemming van uw debiet bij gebruik wervelventiel

Een betere afstemming van het debiet bij het gebruik van een wervelventiel biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een efficiëntere werking van het wervelventiel zelf. Door het debiet nauwkeurig te reguleren, kan het ventiel optimaal functioneren en de gewenste prestaties leveren. Daarnaast biedt het ook optimale controle over het debiet. Gebruikers kunnen het debiet precies aanpassen aan hun specifieke behoeften, waardoor ze meer flexibiliteit hebben in het gebruik van het ventiel. Een ander voordeel is dat een betere afstemming van het debiet de levensduur van het wervelventiel verlengt. Het ventiel wordt namelijk niet onnodig belast door een te hoog of te laag debiet, waardoor slijtage wordt verminderd en de levensduur wordt verlengd. Bovendien resulteert een betere afstemming van het debiet in minder drukverlies bij het reguleren ervan. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het debiet te controleren, wat resulteert in lagere energiekosten en een efficiënter gebruik van middelen. Kortom, een betere afstemming van het debiet bij het gebruik van een wervelventiel biedt tal van voordelen, waaronder een efficiëntere werking, optimale controle, een langere levensduur en minder drukverlies.

Makkelijk te plaatsen

Een groot voordeel van een wervelventiel en debietbegrenzer is dat er geen ingewikkelde installatie vereist is. Dit betekent dat er geen speciale gereedschappen nodig zijn om het ventiel te plaatsen. Bovendien is het wervelventiel geschikt voor zowel horizontale als verticale installatie, waardoor het flexibel in gebruik is en op verschillende locaties geïnstalleerd kan worden. Daarnaast maakt de snelle en efficiënte installatie het mogelijk om het ventiel snel operationeel te hebben. Dit maakt het wervelventiel en debietbegrenzer makkelijk te plaatsen en zeer geschikt voor diverse toepassingen.

CE-markering van het hart van regenwaterbeheer

Het wervelventiel en de debietbegrenzer spelen een cruciale rol in het regenwaterbeheer. Deze componenten zorgen ervoor dat het regenwater op een efficiënte en gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Het wervelventiel is een ingenieus apparaat dat zorgt voor een optimale waterstroom. Het creëert een werveling in het water, waardoor de druk gelijkmatig verdeeld wordt en er geen verstoppingen ontstaan. Daarnaast is het wervelventiel uitgerust met een debietbegrenzer, die ervoor zorgt dat het water op een bepaalde snelheid wordt afgevoerd. Dit is van groot belang om overbelasting van het rioolstelsel te voorkomen. Beide componenten zijn voorzien van een CE-markering, wat aangeeft dat ze voldoen aan de Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De CE-markering is als het ware het hart van het regenwaterbeheer, omdat het aangeeft dat deze componenten betrouwbaar en veilig zijn in gebruik.

Werking van een wervelventiel

Een wervelventiel is een type regelklep dat wordt gebruikt om de stroming van vloeistoffen te regelen. Het werkt op basis van het principe van wervelstromen, waarbij de stroming van het medium wordt verstoord door een speciaal ontworpen interne constructie. Dit zorgt ervoor dat de snelheid van het medium wordt verhoogd en er vortices ontstaan. Deze vortices werken als een soort obstakel voor de stroming, waardoor het debiet wordt beperkt. Het wervelventiel kan dus dienen als een debietbegrenzer. De werking van een wervelventiel kan worden verklaard aan de hand van verschillende punten. Allereerst is er de interne constructie van het ventiel, die bestaat uit een aantal schijven met radiale gleuven. Deze gleuven zorgen ervoor dat het medium in wervelstromen wordt geleid. Daarnaast is er de vorm van de inlaat en uitlaat van het ventiel, die ook bijdraagt aan het creëren van deze wervelstromen. Het debietbegrenzende effect van een wervelventiel is gebaseerd op het feit dat de wervelstromen de stroming van het medium verstoren en turbulentie veroorzaken. Hierdoor neemt de weerstand in het ventiel toe en wordt het debiet verminderd. Dit kan nuttig zijn in situaties waarin een constante en gecontroleerde stroming gewenst is, zoals bijvoorbeeld in verwarmingssystemen of koelsystemen.

Toepassingen van een wervelventiel

Een wervelventiel is een veelzijdig apparaat dat verschillende toepassingen heeft in verschillende industrieën. Een van de belangrijkste toepassingen is het controleren van de stroomsnelheid en druk. Dit zorgt voor een efficiënte werking van het systeem. Daarnaast wordt het wervelventiel ook veel gebruikt in industriële processen, zoals chemische productie en olie- en gaswinning. In deze toepassingen kan het wervelventiel de stroming van vloeistoffen reguleren om een veilige en gecontroleerde werkomgeving te creëren. Verder wordt het wervelventiel ook ingezet in waterbehandelingssystemen, waar het de waterstroom kan regelen. Dit is essentieel om de juiste behandeling van water mogelijk te maken en de kwaliteit ervan te waarborgen. Tot slot vinden wervelventielen ook hun toepassing in irrigatiesystemen, waar ze worden gebruikt om de watertoevoer te beheersen. Dit helpt bij het efficiënt gebruik van waterbronnen en het optimaliseren van irrigatieprocessen. Al met al biedt het wervelventiel dus diverse voordelen en mogelijkheden in verschillende industrieën en systemen.

De centrifugale debietregelaar, type CEV, met Europese technologieverificatie wordt vervaardigd voor een specifieke capaciteit, typisch binnen een capaciteitsbereik van 0,2 l/s tot 80 l/s (zie diagram). De debietregelaar wordt gebruikt voor kleine tot matige hoeveelheden regenwater en bepaalde soorten industrieel afvalwater.


Het ontwerp van de centrifugale stroomregelaar zorgt voor een gemiddelde waterafvoer/stroom die aanzienlijk hoger is dan bij andere eenvoudige stroomregeltechnieken. Het heeft steilere stroomregelkarakteristieken en kan de ontlading maximaliseren bij zowel de 'piek' van de karakteristiek als het ontwerppunt (h- ontwerp , Q - ontwerp ). Zie een illustratie hiervan in het kenmerk van de CEV-regelaar.

 


Dit ideale ontwerp geeft de centrifugale debietregelaar unieke eigenschappen voor het regelen van de debiet. Daarom hebben onze debietregelaars de grootste openingen en dus het laagste risico op verstopping. Bovendien is de inlaat niet gescheiden door scheidingswanden of dergelijke. Hoe groter de opening, hoe kleiner het risico op verstopping.

Tijdens bedrijf blijft de doorstroomopening van de debietregelaar ongewijzigd; het wordt niet geleidelijk kleiner als het waterpeil stijgt, zoals bij sommige flow-control technieken het geval is.

De inlaat van de debietregelaar is van onderaf. Dit zorgt ervoor dat er een waterslot is en dat de afsluitende waterkolom zo hoog mogelijk is.

 

 


De CEV-regelaar heeft een verstelbare inlaatopening. De inlaatopening is traploos instelbaar en kan worden ingesteld op ±25% van de gemiddelde waterafvoer/flow. Het instelinterval voor elke individuele debietregelaar varieert. De debietregelaar is ook verkrijgbaar met een vervangbaar uitlaatschot waarmee de capaciteit verder kan worden aangepast.

De debietregelaar is de enige op de markt waarvan de capaciteit ter plaatse kan worden aangepast zonder dat er componenten moeten worden vervangen: twee schroeven worden losgedraaid met een inbussleutel en de opening wordt aangepast. Als u de capaciteit wilt wijzigen, kunt u contact met ons opnemen. We identificeren de debietregelaar aan de hand van het referentienummer en berekenen vervolgens de openingsinstelling voor de nieuwe capaciteit.

Een CEV doorstroomregelaar is verkrijgbaar met koppeling (wigkoppeling) en een trekstang om gemakkelijke, schone installatie en demontage vanaf de grond te vergemakkelijken. Hierdoor kunnen inspectie, service of capaciteitswisselingen van de debietregelaar plaatsvinden onder ideale hygiënische en werkomgevingsomstandigheden.

Door de debietregelaar uit te rusten met een gesloten koppelingsklauw aan de voorzijde zijn de debietregelingsmogelijkheden als volgt:

  • Smooreffect wanneer de debietregelaar in de normale stand staat
  • Afsluiten door de debietregelaar 180° om een ​​verticale as te draaien. Deze optie kan handig zijn bij een ongeval met een tankwagen etc.
  • Bypass wanneer de regelaar wordt gedemonteerd/afgetild.


Vaak kan de centrifugale stroomregelaar worden ingebouwd in bestaande of ontworpen kamers of tanks, aangezien deze zeer weinig ruimte in beslag neemt; er moet wel een opvangbak zijn.

Eigenschappen

  • Regelt de stroming met behulp van middelpuntvliedende kracht in de wervelkamer
  • Inlaat van onderaf om de afdichtkolom van water te maximaliseren
  • Grote doorlaatopening die tijdens gebruik onveranderd blijft
  • Geen bewegende delen
  • Geen elektrische componenten
  • Gemaakt van zuurbestendig roestvaststaal AISI 316L (Werkstoff 1.4404)
  • De eigenschappen verlagen de kosten voor installatie, bediening en onderhoud.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »