Betonnen roostergoten tec - C250KN

De roostergoot FILCOTEN tec is een afwateringssysteem dat modulair opgebouwd is. Dit betekent dat het systeem uit verschillende onderdelen bestaat die eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om de roostergoot aan te passen aan de specifieke situatie waarin deze gebruikt wordt. Er zijn verschillende afmetingen en hoogtes beschikbaar, zodat de roostergoot altijd perfect past bij de eisen van de gebruiker. Het installeren van de FILCOTEN tec is zeer eenvoudig. Door het gebruik van FILCOTEN beton als materiaal is de roostergoot licht van gewicht en makkelijk te hanteren. Daarnaast is FILCOTEN beton ook duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Kortom, de roostergoot FILCOTEN tec is een flexibele, praktische en betrouwbare oplossing voor elke afwateringsuitdaging.

Voordelen

Roostergoot FILCOTEN tec biedt diverse voordelen. Een daarvan is dat het duurzaam is en een lange levensduur heeft. Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing voor verschillende toepassingen. Daarnaast is het ook veelzijdig in toepassingsmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten projecten. Een ander voordeel is de eenvoudige installatie en onderhoud van de roostergoot. Dit bespaart tijd en geld voor de gebruiker. Ook heeft de roostergoot goede afwateringseigenschappen, waardoor het water efficiënt wordt afgevoerd. Tot slot heeft de roostergoot FILCOTEN tec een mooi en esthetisch design, wat bijdraagt aan de uitstraling van het project waarin het wordt toegepast. Deze voordelen maken de roostergoot FILCOTEN tec een aantrekkelijke optie voor diverse projecten.

Gebruik

Toepassingsgebieden: De roostergoot FILCOTEN tec is geschikt voor diverse toepassingsgebieden. Zo kan deze goot bijvoorbeeld worden gebruikt voor het afvoeren van regenwater op parkeerplaatsen, trottoirs en in binnenstedelijk gebied. Daarnaast is de goot ook geschikt voor toepassing in binnenruimtes.

Type belastingen: De FILCOTEN tec is een robuuste roostergoot die bestand is tegen middelzware belastingen. Zo kan deze goot bijvoorbeeld worden belast met auto's en bestelbussen 25 ton. Hierdoor is de goot geschikt voor toepassing in zowel lichte als middelzware verkeersomgevingen.

Materiaalkeuze: De FILCOTEN tec is gemaakt van hoogwaardig en zeer duurzaam FILCOTEN beton. Dit materiaal biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals polymeerbeton en staal. Zo is FILCOTEN beton lichter van gewicht, waardoor de installatie eenvoudiger is. Daarnaast is het materiaal bestand tegen corrosie, waardoor de goot een lange levensduur heeft.

Onderhoud: De FILCOTEN tec is onderhoudsvriendelijk. Het gladde oppervlak van de goot voorkomt dat vuil en afval zich ophopen, waardoor verstoppingen worden voorkomen. Daarnaast is de goot eenvoudig te reinigen en kunnen eventuele beschadigingen gemakkelijk worden gerepareerd.

Compatibiliteit met andere systemen: De FILCOTEN tec is compatibel met verschillende andere systemen voor de afvoer van regenwater. Zo kan de goot worden aangesloten op zowel PVC- als betonnen leidingsystemen. Hierdoor kan de goot gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande afvoersystemen.

Materiaal en productieproces roostergoot FILCOTEN tec

De roostergoot FILCOTEN tec is gemaakt van FILCOTEN beton, een materiaal dat bestaat uit een mix van hoogwaardig beton met vezels onder vacuüm geproduceerd. Dit materiaal zorgt voor de stevigheid van de roostergoot en maakt het mogelijk om deze te produceren in verschillende maten en vormen. Het productieproces van de FILCOTEN tec roostergoot begint met het mengen van de grondstoffen tot een homogene massa. Vervolgens wordt deze massa in mallen gebracht die de gewenste vorm hebben. Na uitharding worden de mallen verwijderd en wordt de roostergoot verder afgewerkt. Het resultaat is een product van hoge kwaliteit en duurzaamheid, dat geschikt is voor verschillende toepassingen zoals het afvoeren van water op straten, pleinen en parkeerplaatsen. Door de combinatie van het gebruikte materiaal en het geavanceerde productieproces is de FILCOTEN tec roostergoot bestand tegen middelzware belasting en extreme weersomstandigheden. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor elk project waarbij waterafvoer een belangrijke rol speelt.

Toepassingsmogelijkheden van de roostergoot FILCOTEN tec

De roostergoot FILCOTEN tec is een veelzijdig product dat op verschillende plekken gebruikt kan worden. Zo is het uitermate geschikt voor parkeerterreinen, waar het water snel afgevoerd moet worden om plassen te voorkomen. De FILCOTEN tec heeft een hoge afvoercapaciteit en is bestand tegen middelzware belastingen, waardoor het ideaal is voor deze toepassing. Daarnaast is de roostergoot ook geschikt voor winkelcentra, waar het niet alleen zorgt voor de afvoer van water, maar ook voor de veiligheid van het winkelend publiek. De FILCOTEN tec is namelijk voorzien van antislip oppervlakken, wat uitglijden voorkomt. Tot slot kan de roostergoot ook gebruikt worden bij spoorwegstations, waar het waterafvoersysteem van groot belang is. De FILCOTEN tec is hierbij een betrouwbare oplossing die het water snel en efficiënt afvoert, waardoor er geen vertragingen ontstaan. Kortom, de roostergoot FILCOTEN tec biedt tal van toepassingsmogelijkheden en is een betrouwbare keuze voor diverse situaties.

Voordelen van de roostergoot FILCOTEN tec ten opzichte van traditionele lijnafwateringssystemen

De roostergoot FILCOTEN tec biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele lijnafwateringssystemen. Ten eerste is de roostergoot lichtgewicht, waardoor deze gemakkelijk te hanteren en installeren is. Hierdoor bespaart men tijd en kosten bij de installatie. Daarnaast heeft de FILCOTEN tec een uitstekende afvoercapaciteit, wat ervoor zorgt dat water snel en efficiënt wordt afgevoerd. Dit is vooral belangrijk bij hevige regenval of grote hoeveelheden water. Een ander voordeel is dat de roostergoot bestand is tegen chemicaliën en UV-straling, waardoor deze niet snel zal corroderen of verkleuren. Dit zorgt voor een lange levensduur van het product en bespaart op termijn kosten voor vervanging. Kortom, de roostergoot FILCOTEN tec biedt diverse voordelen die bijdragen aan een efficiënte en duurzame afwatering van terreinen en gebouwen.

Installatie van de roostergoot FILCOTEN tec

Voor de installatie van de roostergoot FILCOTEN tec zijn verschillende stappen vereist. Om te beginnen moet de ondergrond goed worden voorbereid. Dit houdt in dat eventuele obstakels en vuil moeten worden verwijderd, zodat de ondergrond vlak en stabiel is. Vervolgens kan de onderbouw worden geplaatst. Hierbij is het belangrijk om deze waterpas te plaatsen, zodat de roostergoot straks goed afloopt en het water goed wordt afgevoerd. Na het plaatsen van de onderbouw moet de roostergoot worden uitgelijnd. Het is belangrijk dat deze precies op de juiste plek komt te liggen, zodat de afvoer goed werkt. Daarna kan de afvoer worden aangesloten. Hiervoor moet de juiste verbinding worden gemaakt tussen de roostergoot en het afvoersysteem. Vervolgens kan de bovenbouw worden geplaatst. Dit is het zichtbare deel van de roostergoot en het is belangrijk dat deze goed aansluit op de onderbouw en mooi is afgewerkt. Tot slot moet de roostergoot nog worden afgewerkt, zodat deze er netjes uitziet en goed functioneert. Met deze stappen is de installatie van de roostergoot FILCOTEN Tec compleet en is de afvoer van water goed geregeld.

Onderhoud en reiniging van de roostergoot FILCOTEN tec

Onderhoud en reiniging van de roostergoot FILCOTEN tec is essentieel om verstopping te voorkomen. Door regelmatig schoon te maken, kan er voorkomen worden dat vuil zich ophoopt en de afvoer blokkeert. Om de roostergoot FILCOTEN tec goed te onderhouden, is het belangrijk om bladeren, takken en ander vuil regelmatig te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met een bezem of een hogedrukreiniger. Zorg er wel voor dat de hogedrukreiniger niet te krachtig is, om beschadiging aan de roostergoot te voorkomen. Naast het verwijderen van vuil, is het ook belangrijk om de roostergoot FILCOTEN tec goed te inspecteren. Controleer of er geen scheuren of andere beschadigingen zijn ontstaan en of de afvoer nog goed werkt. Als er problemen zijn, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen. Tot slot is het verstandig om periodiek een professionele reiniging uit te laten voeren. Een specialist kan de roostergoot grondig schoonmaken en eventuele problemen opsporen en oplossen. Zo blijft de roostergoot FILCOTEN tec in optimale conditie en kan deze jarenlang mee.

DOWNLOAD DE DOCUMENTATIEFOLDER

Meer veiligheid voor lijngoot en rooster.

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendig
     
     

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • Bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • perfect voor duurzame bouwprojecten
 • Productie met 100% groene stroom
 • hulpbronnenbesparend fabricageproces
 • 100% recyclebaar, gecertificeerd
 • Kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® lijngoten. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen

FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat FILCOTEN® HPC lijngoten wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van afvoergoten van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.

 
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »