Betonnen roostergoten light, C250KN

Betonnen roostergoten light - C250KN

De FILCOTEN light roostergoten zijn een innovatieve afwateringsoplossing die ontworpen is om te voldoen aan de vereisten van moderne infrastructuurprojecten. Deze roostergoten combineren duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek om te voorzien in de behoeften van verschillende toepassingen, van residentiële opritten tot commerciële parkeerplaatsen en openbare ruimtes.

De FILCOTEN light roostergoten zijn vervaardigd uit hoogwaardig FILCOTEN beton, wat resulteert in een lichtgewicht en toch zeer sterke afvoergoot die bestand is tegen zware belastingen. Het materiaal biedt uitstekende eigenschappen zoals corrosiebestendigheid, UV-bestendigheid en chemische bestendigheid, waardoor het ideaal is voor gebruik in diverse omgevingen en klimaten.

Het slimme ontwerp van de FILCOTEN light roostergoten omvat een reeks van voorgegoten en geïntegreerde roosters die zorgen voor een efficiënte waterafvoer en tegelijkertijd voorkomen dat vuil en puin de afvoer verstoppen. Deze roosters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder gegalvaniseerd staal, roestvrij staal en gietijzer, waardoor ze kunnen worden afgestemd op de specifieke esthetische en functionele eisen van het project.

Het installatieproces van de FILCOTEN light roostergoten is eenvoudig en efficiënt dankzij het modulaire ontwerp en het lichte gewicht van het materiaal. Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing die tijd en arbeid bespaart tijdens de installatie.

Kortom, de FILCOTEN light roostergoten bieden een veelzijdige en betrouwbare oplossing voor afwateringsbehoeften in uiteenlopende toepassingen, met een combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek die voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en prestaties.

 

Materiaaleigenschappen van de goten FILCOTEN light

De roostergoten FILCOTEN light zijn van een robuust en duurzaam materiaal dat bestand is tegen chemische stoffen. Dit maakt het zeer geschikt voor diverse toepassingen. Daarnaast heeft de FILCOTEN light een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor zowel tijdelijke als permanente projecten. Het materiaal is ook eenvoudig te reinigen, wat zorgt voor een gemakkelijk onderhoud en een hygiënische omgeving. Bovendien is de FILCOTEN light weerbestendig, waardoor het bestand is tegen extreme weersomstandigheden zoals regen, vorst en UV-straling. Kortom, de materiaaleigenschappen van de roostergoten FILCOTEN light maken het een betrouwbare en veelzijdige keuze voor diverse toepassingen.

Toepassingsgebieden van de goten FILCOTEN light

De roostergoten FILCOTEN light zijn een veelzijdige oplossing die toegepast kan worden in diverse omgevingen. Een van de toepassingsgebieden van deze goten zijn in openbare ruimtes zoals parken, pleinen en winkelstraten. Door de roostergoten te plaatsen in deze gebieden, kunnen regenwater en ander afvalwater efficiënt worden afgevoerd, waardoor wateroverlast en vervuiling wordt voorkomen. Daarnaast kan de FILCOTEN light ook worden gebruikt in parkeerplaatsen en parkeergarages. Het robuuste ontwerp van de goten maakt het mogelijk om middelzware belastingen te weerstaan, waardoor deze geschikt zijn voor het afvoeren van water en vuil van voertuigen. Tot slot zijn de roostergoten ook geschikt voor sportvelden en stadions. Door de goten rondom het veld of onder de tribunes te plaatsen, kan regenwater snel en efficiënt worden afgevoerd, waardoor de speelomstandigheden worden verbeterd. Kortom, de roostergoten FILCOTEN light bieden een betrouwbare en effectieve oplossing voor diverse toepassingsgebieden.

Installatieproces van de roostergoten FILCOTEN light

Het installatieproces van de roostergoten FILCOTEN light begint met de voorbereiding van de ondergrond. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te bepalen en het gebied waar de goot geplaatst moet worden uit te graven. Vervolgens wordt de onderlaag geplaatst om een stevige basis te creëren voor de gootelementen. De gootelementen van de FILCOTEN light worden vervolgens zorgvuldig geplaatst in de uitgegraven sleuf. Het aansluiten van de gootelementen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de goot goed functioneert. Tot slot wordt de installatie afgewerkt en gecontroleerd om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert. Met de FILCOTEN light roostergoten kan op een efficiënte en duurzame manier waterafvoer worden gerealiseerd.

Onderhoud en reiniging van de goten FILCOTEN light

Onderhoud en reiniging van de roostergoten FILCOTEN light is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Een regelmatige reiniging met water en een borstel is aan te raden om vuil en ander afval te verwijderen. Hierdoor blijven de goten vrij van verstoppingen en kan het water goed worden afgevoerd. Het is belangrijk om regelmatig bladeren, takken en ander vuil uit de roostergoten te verwijderen. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat het water ongehinderd kan wegstromen. Door dit regelmatig te controleren en te reinigen, voorkom je problemen en blijven de goten in goede staat. Daarnaast is het van belang om de roostergoten te inspecteren op eventuele beschadigingen of losse onderdelen. Controleer het rooster regelmatig op scheurtjes, breuken of andere gebreken. Indien nodig kunnen beschadigde onderdelen worden vervangen om de functionaliteit van de goten te waarborgen. Tot slot is het raadzaam om periodiek de afvoerleidingen te controleren en schoon te maken. Vuil en afval kunnen zich ophopen in de leidingen, wat kan leiden tot verstoppingen en wateroverlast. Een grondige inspectie en reiniging van de afvoerleidingen voorkomt deze problemen en zorgt voor een goede doorstroming van het water. Door regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren aan de roostergoten FILCOTEN light, blijven deze in optimale conditie en kan het water goed worden afgevoerd. Het controleren op verstoppingen, inspecteren van het rooster en schoonmaken van de afvoerleidingen zijn belangrijke stappen om problemen te voorkomen en de functionaliteit van de goten te behouden.

DOWNLOAD DE DOCUMENTATIEFOLDER

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendig
     
     

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • Bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • perfect voor duurzame bouwprojecten
 • Productie met 100% groene stroom
 • hulpbronnenbesparend fabricageproces
 • 100% recyclebaar, gecertificeerd
 • Kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® roostergoten. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen

FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat FILCOTEN® HPC afvoergoten wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van afvoergoten van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.

 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »