Bypass afscheider

Coalescentieafscheiders met bypasssysteem. Wilt u meer weten bel ons dan of stuur een email naar [email protected]

€3.056,00 Excl. btw
€3.697,76 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.423,00 Excl. btw
€4.141,83 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.508,00 Excl. btw
€4.244,68 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.600,00 Excl. btw
€4.356,00 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.508,00 Excl. btw
€4.244,68 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.799,00 Excl. btw
€4.596,79 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.844,00 Excl. btw
€4.651,24 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.554,00 Excl. btw
€5.510,34 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.844,00 Excl. btw
€4.651,24 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.554,00 Excl. btw
€5.510,34 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.554,00 Excl. btw
€5.510,34 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.699,00 Excl. btw
€5.685,79 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.794,00 Excl. btw
€5.800,74 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.320,00 Excl. btw
€7.647,20 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.397,00 Excl. btw
€7.740,37 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen

Hoe kies je de juiste bypass afscheider voor jouw bedrijf?

Bypassafscheiders met coalescentiefilter

Een bypassafscheider met coalescentiefilter is een type afscheider dat gebruikt wordt om vaste en vloeibare stoffen te scheiden van afvalwater. Het werkt door middel van een filter dat kleine deeltjes olie uit het water haalt en ze samenbrengt tot grotere deeltjes, die vervolgens naar de oppervlakte van de afscheider stijgen. Zwaardere delen zullen naar de bodem zakken. Dit type afscheider heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere types. Zo is het geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven en kan het worden toegepast in verschillende industrieën. Een ander voordeel is dat het relatief weinig onderhoud nodig heeft en een hoge capaciteit heeft. De kosten voor een bypassafscheider met coalescentiefilter zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de afscheider gemaakt is. Bypassafscheiders van beton zijn doorgaans goedkoper dan afscheiders van ander materiaal. Het is belangrijk om bij het kiezen van een bypassafscheider rekening te houden met de capaciteit en de toepassingsgebieden van de afscheider.

Capaciteit en afmetingen

Het is belangrijk om bij de keuze van een bypassafscheider rekening te houden met verschillende factoren, waaronder capaciteit en afmetingen. Om te beginnen is de grootte van de inlaat van belang. Deze moet voldoende groot zijn om het water op een efficiënte manier naar de afscheider te leiden. Daarnaast is de maximale doorstroomcapaciteit van de afscheider van belang. Dit bepaalt hoeveel water de afscheider kan verwerken en dus hoe vaak deze geleegd moet worden.

Ook de afmetingen van de afscheider zelf zijn van belang. Het is belangrijk om te weten hoe groot de afscheider moet zijn om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de grootte van de opvangbak. Deze moet groot genoeg zijn om het afgescheiden materiaal op te vangen zonder dat deze overloopt.

De ruimtevereisten voor installatie zijn ook belangrijk om in acht te nemen. Zo moet er voldoende ruimte zijn om de afscheider te plaatsen en moet er ook rekening gehouden worden met de vereiste hoogte voor de afvoerleidingen.

Er zijn verschillende soorten bypassafscheiders beschikbaar, waaronder betonnen bypassafscheiders. Het is belangrijk om te kijken welke afscheider het beste past bij de behoeften van het bedrijf. Door rekening te houden met de capaciteit en afmetingen van de afscheider kan de juiste keuze worden gemaakt.

Materiaalkeuze en onderhoud

Bypassafscheiders zijn er in verschillende materialen, zoals beton, kunststof en staal. Bij het kiezen van de juiste bypassafscheider is het belangrijk om rekening te houden met de materiaalkeuze en het onderhoud dat hierbij komt kijken.

Onderhoudsvereisten

Het onderhoud van een bypassafscheider kan per materiaal verschillen. Zo vergt een betonnen bypassafscheider bijvoorbeeld minder onderhoud dan een kunststof of stalen variant. Het is belangrijk om te kijken naar de onderhoudsvereisten van de verschillende materialen en hierin een afweging te maken tussen kosten en tijd.

Levensduur

De levensduur van een bypassafscheider is afhankelijk van het materiaal en het onderhoud. Over het algemeen gaat een betonnen afscheider langer mee dan een stalen variant. Bij het maken van een keuze is het daarom belangrijk om te kijken naar de verwachte levensduur van de verschillende materialen en hierin een afweging te maken tussen kosten en duurzaamheid.

Kosten

De kosten van een bypassafscheider zijn afhankelijk van het materiaal en de grootte. Over het algemeen zijn betonnen afscheiders goedkoper dan kunststof varianten en gaan ze wel langer mee. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de verwachte levensduur en het onderhoud dat nodig is.

Slijtvastheid

Bij het kiezen van een bypassafscheider is het belangrijk om te letten op de slijtvastheid van het materiaal. Een betonnen afscheider is over het algemeen slijtvaster dan een stalen variant. Dit kan vooral belangrijk zijn als de afscheider in een omgeving staat waar veel slijtage plaatsvindt, bijvoorbeeld door zwaar verkeer. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de slijtvastheid van de verschillende materialen en hierin een afweging te maken tussen kosten en duurzaamheid.

Wettelijke vereisten en certificeringen

Wet- en regelgeving rondom de opvang en behandeling van afvalwater is van groot belang voor bedrijven. Het is verplicht om afvalwater op te vangen en te behandelen voordat het geloosd wordt. Certificeringen zoals CE-markering en KIWA-certificering zijn nodig om ervoor te zorgen dat de bypassafscheider aan alle wettelijke eisen voldoet.

Bij het kiezen van de juiste bypassafscheider moet rekening worden gehouden met de locatie van de bypassafscheider. Er zijn bijvoorbeeld specifieke vereisten voor de afstand tot gebouwen en wegen. Bypassafscheiders van beton hebben vaak andere locatievereisten dan bypassafscheiders van kunststof.

Naast de locatie is de grootte en capaciteit van de bypassafscheider van belang. Het is belangrijk om een bypassafscheider te kiezen die voldoende capaciteit heeft om het afvalwater te behandelen. De grootte van de bypassafscheider moet ook passen bij de omvang van het bedrijf en de hoeveelheid afvalwater die wordt geproduceerd.

Het onderhoud en de inspectie van de bypassafscheider zijn essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren. Er zijn wettelijke vereisten voor het onderhoud en de inspectie van de bypassafscheider. Het is belangrijk om deze vereisten in acht te nemen om problemen te voorkomen.

Tot slot zijn er vereisten voor rapportage en registratie van afvalwaterbehandeling. Bedrijven moeten bijvoorbeeld bijhouden hoeveel afvalwater er wordt geproduceerd en hoe dit wordt behandeld. Het is belangrijk om deze gegevens te rapporteren aan de juiste instanties om aan alle wettelijke eisen te voldoen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »