Zelfdragende betonnen verholen goten

Verholen goten zijn een perfecte oplossing voor waterafvoer, omdat ze onzichtbaar zijn en de esthetiek van een gebouw of terrein niet verstoren. Betonnen verholen goten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een hoge capaciteit om regenwater af te voeren. Ze worden vaak gebruikt bij industriële projecten, waar waterafvoer een groot probleem kan zijn. Het beton zorgt ervoor dat de goten bestand zijn tegen zware belasting en extreme weersomstandigheden. Betonnen verholen goten zijn verkrijgbaar in diverse maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten toepassingen. Het plaatsen van verholen goten is een specialistische klus en vereist expertise en precisie. Het is daarom aan te raden om dit door een professional te laten uitvoeren. Verholen goten zijn een slimme investering voor elk project dat last heeft van wateroverlast en op zoek is naar een onzichtbare oplossing.

Wat zijn de verschillen

Materialen:

Verholen goten beton zijn gemaakt van beton, wat betekent dat ze duurzaam en sterk zijn. Beton is een materiaal dat bestand is tegen zware belastingen en weersinvloeden, waardoor verholen goten beton geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

Kosten:

De kosten van verholen goten beton kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de goot. Over het algemeen zijn betonnen verholen goten iets duurder dan andere materialen, maar dit komt omdat beton een duurzaam materiaal is dat lang meegaat.

Aantal beschikbare maten

Verholen goten beton zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Of u nu een kleine of grote goot nodig heeft, er is altijd wel een maat beschikbaar die aan uw behoeften voldoet.

Toepassingsgebieden

Verholen goten beton worden vaak gebruikt voor de afwatering van terreinen en voor industriële toepassingen.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van verholen goten beton is hun duurzaamheid. Beton is bestand tegen zware belastingen en weersinvloeden, waardoor de goot lang meegaat zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dit maakt verholen goten beton een kosteneffectieve oplossing voor waterafvoer.

wat betekent verholen goot?

Verholen goten zijn een slimme oplossing voor het afvoeren van water zonder dat er een traditionele goot zichtbaar is. Deze goten zijn gemaakt van beton en worden op een onzichtbare manier geïntegreerd in de vloer. Dit zorgt voor een efficiënte afvoer van water, zonder dat het ten koste gaat van het uiterlijk van de ruimte. Betonnen verholen goten worden steeds populairder vanwege hun vele voordelen. Zo kunnen ze worden geïnstalleerd in zowel binnen- als buitenruimtes en zijn ze geschikt voor diverse soorten vloeren. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor ze een investering zijn op de lange termijn. Een ander voordeel van verholen goten is dat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Omdat ze volledig geïntegreerd zijn in de vloer of wand, is er geen sprake van randen waar vuil en stof zich kunnen ophopen. Dit maakt het schoonmaken van de ruimte een stuk eenvoudiger. Kortom, verholen goten van beton zijn de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar een efficiënte en onzichtbare manier om water af te voeren. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en geschikt voor diverse soorten vloeren en terreinen.

Voordelen van verholen goten ten opzichte van open goten

Verholen goten zijn een uitstekende oplossing voor het efficiënt afvoeren van regenwater. In vergelijking met open goten bieden verholen goten verschillende voordelen. Het eerste voordeel is dat er minder kans is op verstoppingen. Dit komt doordat verholen goten een afgesloten systeem zijn en daardoor minder snel vollopen met bladeren en ander vuil. Hierdoor blijft de waterafvoer optimaal functioneren en ontstaat er geen overlast. Een ander voordeel van verholen goten is dat ze veiliger zijn voor voetgangers en fietsers. Open goten kunnen namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken, bijvoorbeeld wanneer iemand er per ongeluk in stapt of fietst. Bij verholen goten is dit risico veel kleiner omdat ze volledig in de grond zijn weggewerkt. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar en kunnen ze niet per ongeluk worden beschadigd. Tot slot bieden verholen goten ook nog eens betere afwatering. Doordat ze volledig in de grond zijn weggewerkt, kan het water beter worden afgevoerd en ontstaan er geen plassen op straat. Dit zorgt voor een veiligere en prettigere leefomgeving. Kortom, verholen goten zijn een slimme keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en effectieve oplossing voor waterafvoer.

Onderhoud en reiniging van verholen goten

Onderhoud en reiniging van verholen goten zijn belangrijk om de goede werking van het systeem te waarborgen. De frequentie van onderhoud hangt af van de omgeving waarin de verholen goten zich bevinden. In een dicht bebouwde omgeving met veel bomen en bladeren zal er vaker onderhoud nodig zijn dan in een open omgeving zonder bomen. Over het algemeen wordt geadviseerd om eens per jaar onderhoud te plegen aan de verholen goten. De reinigingsmethode van verholen goten is afhankelijk van het materiaal waaruit de goten zijn gemaakt. Betonnen verholen goten kunnen gereinigd worden met behulp van een hogedrukspuit. Hierbij wordt het vuil met hoge druk weggespoten uit de goten. Het is belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan, om beschadigingen aan de goten te voorkomen. Ook is het belangrijk om het vuil op te vangen en op een verantwoorde manier af te voeren. Een andere methode om verholen goten te reinigen is door gebruik te maken van een speciale reinigingsrobot. Deze robot kan door de goten rijden en het vuil opzuigen. Dit is een effectieve en efficiënte manier van reinigen, maar het is wel belangrijk om te kijken of de goten geschikt zijn voor deze methode. Het regelmatig onderhouden en reinigen van verholen goten is essentieel voor een goede werking van het systeem. Door dit tijdig te doen, voorkom je verstoppingen en eventuele schade aan de goten. Zo blijft het systeem onzichtbaar, maar wel effectief zijn werk doen.

Toepassingen van verholen goten in verschillende bouwprojecten

Verholen goten zijn een perfecte oplossing voor waterafvoer in verschillende bouwprojecten. Zo worden ze veelvuldig toegepast in openbare ruimtes zoals pleinen en winkelcentra, in havengebieden, industriële gebieden en bij tankstations. Maar je kunt ze ook plaatsen bij laadkuilen, parkeerplaatsen, tunnels, luchthavens of winkelcentra. Kortom: genoeg mogelijkheden. Door de onzichtbare ligging van de goten, wordt het straatbeeld niet verstoord en blijft de ruimte toegankelijk voor voetgangers en rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn verholen goten ook uitermate geschikt voor industriële gebouwen. In deze gebouwen is het van groot belang dat de vloeren droog blijven, om zo de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Verholen goten van beton bieden hierbij uitkomst, omdat beton een sterk en duurzaam materiaal is dat bestand is tegen zware belastingen en intensief gebruik. Kortom, verholen goten van beton zijn een ideale oplossing voor waterafvoer in verschillende bouwprojecten, van openbare ruimtes tot industriële gebouwen.

Installatie van verholen goten in betonnen oppervlakken

Voordat de verholen goten geplaatst kunnen worden, is het belangrijk om de betonnen oppervlakte goed voor te bereiden. Dit houdt in dat het oppervlak schoongemaakt moet worden en eventuele beschadigingen gerepareerd moeten worden. Daarnaast moet er een sleuf gemaakt worden waarin de verholen goot geplaatst kan worden. Nadat de voorbereidingen zijn getroffen, kan de verholen goot in het beton geplaatst worden. Hierbij is het belangrijk om de goot goed te positioneren en te zorgen voor een goede afwatering. Vervolgens kan de sleuf weer dichtgemaakt worden met beton. Tot slot moet er nog een afwerking rondom de verholen goot aangebracht worden. Denk hierbij aan dilatatievoegen Al met al is het plaatsen van verholen goten in betonnen oppervlakken een slimme en onzichtbare oplossing voor waterafvoer. Door het volgen van de juiste stappen en het aanbrengen van een goede afwerking, kan er een mooi en functioneel resultaat behaald worden.

Regelgeving en normen omtrent het gebruik van verholen goten

Regelgeving en normen omtrent het gebruik van verholen goten zijn van groot belang om te voldoen aan de geldende eisen. Deze normen zijn echter afhankelijk van de toepassing en locatie waar de betonnen verholen goten worden geplaatst. Zo gelden er voor buiten toepassingen andere normen dan voor binnen toepassingen. Voorbeelden van normen die van toepassing kunnen zijn op verholen goten zijn EN 1433 en NEN-EN 1253. Het is daarom belangrijk om bij de keuze van verholen goten goed te kijken naar de geldende regelgeving en normen, zodat er geen problemen ontstaan. Door te kiezen voor de juiste verholen goten kunnen waterafvoerproblemen op een efficiënte en onzichtbare manier worden opgelost.

DWTN is importeur van de Delta-O betonnen verholen goten. Deze zelfdragende verholen goten (I reeks), zijn leverbaar in de verkeersklasse D, 400KN t/m F, 900KN en zijn getest volgens EN 1433.
Het Delta programma bestaat verder uit kabelgoten Delta-T en roostergoten Delta-U.

De Delta-O verholen goten kunnen geplaatst worden met betonnen tussenbrug en betonnen omranding, stalen tussenbrug en betonnen omranding, betonnen tussenbrug en stalen omranding of met stalen tussenbrug en stalen omranding

 

DOWNLOAD HIER DE COMPLETE DELTA_FOLDER

 

Betonnen tussenbrug, betonnen omranding
Stalen tussenbrug, betonnen omranding
Betonnen tussenbrug, stalen omranding
Stalen tussenbrug, stalen omranding

 

 

Goottypen M & I conform NEN EN 1433

Voor lijnafwatering geldt een Europese geharmoniseerde norm, NEN EN 1433.
In deze norm worden diverse goottypen beschreven.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen gootelementen die zonder fundament en betonommanteling (goottype I) en die met betonfundament en –ommanteling ( goottype M) geplaatst moeten worden.
Heel veel van de gootsystemen die in Nederland geleverd worden, zijn van het zogenaamde type M.
In tegenstelling tot het type I dient de inbouw van het type M zorgvuldig te worden uitgevoerd. Elke leverancier verwijst daarvoor naar de desbetreffende inbouwvoorschriften.
In feite is de afvoergoot eerst geschikt voor de aangegeven verkeersbelasting wanneer deze met de voorgeschreven kwaliteit en hoeveelheid beton omhuld is.
Met de toepassing van goottype I wordt aanzienlijk bespaard op inbouwtijd en is de belastbaarheid niet meer afhankelijk van de inbouw met beton.
Middels een zogenaamde DoP-verklaring en een markering op elk gootelement is direct te zien welk type het betreft.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »