Prefab pompputten - beton of kunststof

  • Posted on
  • 0
Prefab pompputten - beton of kunststof

Prefab pompputten - beton of kunststof
DWTN levert een breed scala aan prefab pompputten en vuilwaterpompen voor het opvoeren of overhevelen van riool-, afvalwater en water met vaste bestandsdelen. Pompputten kunnen worden gecombineerd met onze slibvangputten of olieafscheiders en vetafscheiders.

Prefab pompputten - beton of kunststof

Voor elke toepassing de juiste pompput of vuilwaterpomp

Voor elk type toepassing leveren wij de juiste pompputten of vuilwaterpompen, dompelpompen, afvalwaterpompen. U kunt bij ons terecht voor pompen voor terreinafwatering, hellingbanen, laadkuilen en voor gebouwafwatering zoals kelders en parkeergarages. Pompen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals RVS, gietijzer en kunststof en met verschillende capaciteiten.  Wij leveren o.a. de volgende typen pompputten en vuilwaterpompen:

 

DWTN levert vuilwaterpompen van het merk Grundfos. De SE en SL programma's vuilwaterpompen bieden aan de hand van innovatieve technologieën de hoogste totale efficiëncy die leverbaar is in de markt.

 

Bestel uw pompput of vuilwaterpomp direct online

Wij kunnen onze pompputten of vuilwaterpompen vrijwel altijd snel en uit voorraad leveren. Uiteraard kunt u deze ook ophalen. Onze pompen en pompputten zijn direct via de webshop te bestellen! Prijsopgave of advies nodig? Neem dan direct contact met ons op. Wij zorgen binnen 1 a 2 dagen voor een offerte!

 

De dompelpompen van DWTN.nl

Iedereen kan er last van krijgen: wateroverlast. Het kan gebeuren bij een kelder onder een woning, maar ook in parkeergarages, distributiecentra en winkelcentra. Wateroverlast kan ontstaan door veel regenval of overstromingen, maar dikwijls is de oorzaak opkomend grondwater of een geknapte leiding. Vooral gebouwen die voorzien zijn van een (parkeer)kelder zijn extra gevoelig omdat water altijd naar het laagste punt stroomt. Ook zijn ondergrondse ruimtes vaak voorzien van waterleidingen waar schade aan kan ontstaan. Om het probleem van wateroverlast snel op te lossen kunt u een dompelpomp gebruiken.

 

Wat is een dompelpomp?

Dompelpompen zijn in staat om grote hoeveelheden vloeistoffen te verpompen. Kenmerk is dat de pomp altijd lager ligt en het water door middel van de motor in de pomp omhoog gepompt wordt. Deze motor bepaald de pompcapaciteit die weergegeven wordt in het aantal liters per uur. Ook bepaald de motor de opvoerhoogte. De opvoerhoogte is het aantal meter dat het water omhoog gepompt kan worden. Het bijzondere aan de motor is dat deze niet, in tegenstelling tot de meeste motoren, luchtgekoeld is. De pomp ligt namelijk altijd in het water, dus luchtkoeling is onmogelijk. De koeling vindt juist plaats door het opgepompte water. Dit is vaak ook de reden dat de pomp altijd volledig in het water dient te liggen, voor hij gestart mag worden. De pomp is daarom ook voorzien van een schakelaar die geregeld wordt door een vlotter. Deze vlotter geeft aan of de pomp nog volledig in het water ligt. Wanneer de pomp droog komt te liggen, zal hij een signaal afgeven.

 

De voordelen van dompelpompen

Een groot voordeel van dompelpompen is dat ze compact zijn. Voor het overpompen van water, of het nu uit een woningkelder, een bedrijfsruimte of uit een vijver is, de pomp kan er gewoon ingelegd worden en na drooglegging weer verwijderd worden. In de webshop van dwtn.nl vindt u een keuze uit de diverse pompen, van lichte pompen tot zwaardere pompen. Er is daarom altijd wel een pomp, die aan uw wensen voldoet.

Een ander voordeel is dat deze pompen en pompputten diverse soorten water en vloeistoffen aankunnen. Of uw woning- of bedrijfsruimte nu volstaat met gewoon water of rioolwater, de meeste pompen kunnen dit aan. Vijverwater daarentegen bevat weer erg veel zand, ook daar zijn speciale pompen voor. Of misschien heeft u wel een zwembad en wilt u het chloorwater eruit pompen. De meeste pompen en pompputten kunnen ook vloeistoffen met chemicaliën verwerken.

Heeft u bedrijfsmatig een vaste dompelpomp nodig om grote hoeveelheden vloeistof te verpompen, dan zijn pompputten van beton of kunststof een goede oplossing. Al het overtollige water of afvalwater wordt dan weggepompt vanuit de vaste aansluiting. Maar ook voor de lichtere klussen hebben we voldoende aanbod dompelpompen. Het belangrijkste waar u op moet letten is de capaciteit die een pomp aankan en de opvoerhoogte. Afhankelijk van de capaciteit van de pomp heeft DWTN altijd een passende pomp voor u. Toch nog advies nodig over putten of andere producten? Neem dan contact met ons op.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »