Wervelventiel - Debietbegrenzer CEV

 

De centrifugale debietregelaar, type CEV, met Europese technologieverificatie wordt vervaardigd voor een specifieke capaciteit, typisch binnen een capaciteitsbereik van 0,2 l/s tot 80 l/s (zie diagram). De debietregelaar wordt gebruikt voor kleine tot matige hoeveelheden regenwater en bepaalde soorten industrieel afvalwater.


Het ontwerp van de centrifugale stroomregelaar zorgt voor een gemiddelde waterafvoer/stroom die aanzienlijk hoger is dan bij andere eenvoudige stroomregeltechnieken. Het heeft steilere stroomregelkarakteristieken en kan de ontlading maximaliseren bij zowel de 'piek' van de karakteristiek als het ontwerppunt (h- ontwerp , Q - ontwerp ). Zie een illustratie hiervan in het kenmerk van de CEV-regelaar.

 


Dit ideale ontwerp geeft de centrifugale debietregelaar unieke eigenschappen voor het regelen van de debiet. Daarom hebben onze debietregelaars de grootste openingen en dus het laagste risico op verstopping. Bovendien is de inlaat niet gescheiden door scheidingswanden of dergelijke. Hoe groter de opening, hoe kleiner het risico op verstopping.

Tijdens bedrijf blijft de doorstroomopening van de debietregelaar ongewijzigd; het wordt niet geleidelijk kleiner als het waterpeil stijgt, zoals bij sommige flow-control technieken het geval is.

De inlaat van de debietregelaar is van onderaf. Dit zorgt ervoor dat er een waterslot is en dat de afsluitende waterkolom zo hoog mogelijk is.

 

 


De CEV-regelaar heeft een verstelbare inlaatopening. De inlaatopening is traploos instelbaar en kan worden ingesteld op ±25% van de gemiddelde waterafvoer/flow. Het instelinterval voor elke individuele debietregelaar varieert. De debietregelaar is ook verkrijgbaar met een vervangbaar uitlaatschot waarmee de capaciteit verder kan worden aangepast.

De debietregelaar is de enige op de markt waarvan de capaciteit ter plaatse kan worden aangepast zonder dat er componenten moeten worden vervangen: twee schroeven worden losgedraaid met een inbussleutel en de opening wordt aangepast. Als u de capaciteit wilt wijzigen, kunt u contact met ons opnemen. We identificeren de debietregelaar aan de hand van het referentienummer en berekenen vervolgens de openingsinstelling voor de nieuwe capaciteit.

Een CEV doorstroomregelaar is verkrijgbaar met koppeling (wigkoppeling) en een trekstang om gemakkelijke, schone installatie en demontage vanaf de grond te vergemakkelijken. Hierdoor kunnen inspectie, service of capaciteitswisselingen van de debietregelaar plaatsvinden onder ideale hygiënische en werkomgevingsomstandigheden.

Door de debietregelaar uit te rusten met een gesloten koppelingsklauw aan de voorzijde zijn de debietregelingsmogelijkheden als volgt:

  • Smooreffect wanneer de debietregelaar in de normale stand staat
  • Afsluiten door de debietregelaar 180° om een ​​verticale as te draaien. Deze optie kan handig zijn bij een ongeval met een tankwagen etc.
  • Bypass wanneer de regelaar wordt gedemonteerd/afgetild.


Vaak kan de centrifugale stroomregelaar worden ingebouwd in bestaande of ontworpen kamers of tanks, aangezien deze zeer weinig ruimte in beslag neemt; er moet wel een opvangbak zijn.

Eigenschappen

  • Regelt de stroming met behulp van middelpuntvliedende kracht in de wervelkamer
  • Inlaat van onderaf om de afdichtkolom van water te maximaliseren
  • Grote doorlaatopening die tijdens gebruik onveranderd blijft
  • Geen bewegende delen
  • Geen elektrische componenten
  • Gemaakt van zuurbestendig roestvaststaal AISI 316L (Werkstoff 1.4404)
  • De eigenschappen verlagen de kosten voor installatie, bediening en onderhoud.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »