Slibvangput

Bent u op zoek naar een vrijblijvend advies en prijsstelling voor een slibvangput??? Bel ons dan +31 (0)40-2066240

€2.559,00 Excl. btw
€3.096,39 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€2.824,00 Excl. btw
€3.417,04 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€2.865,00 Excl. btw
€3.466,65 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.471,00 Excl. btw
€4.199,91 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.512,00 Excl. btw
€4.249,52 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.778,00 Excl. btw
€4.571,38 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.042,00 Excl. btw
€6.100,82 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.084,00 Excl. btw
€6.151,64 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.250,00 Excl. btw
€6.352,50 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.750,00 Excl. btw
€6.957,50 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen

Slibvangput

Wat is een slibvangput

Een slibvangput is een reservoir waarin sediment en slib worden opgevangen. Dit is een belangrijk onderdeel van het rioleringsstelsel, omdat het voorkomt dat het riool verstopt raakt. Slibvangputten worden vaak geplaatst bij industriële faciliteiten, wasstraten, parkeerterreinen en andere gebieden met veel verhard oppervlak. Het doel van een slibvangput is om te voorkomen dat slib en sediment in het rioolstelsel terechtkomen en verstoppingen veroorzaken. Hierdoor kan het rioolwater vrij stromen en wordt de kans op overstromingen verminderd. Om ervoor te zorgen dat de slibvangput effectief blijft, moet deze regelmatig worden geleegd en gereinigd. Het is belangrijk om de slibvangput op tijd te legen, anders kan de put overlopen en kan er alsnog slib in het riool terechtkomen. Een slibvangput wordt ook wel een slibvanger genoemd. Dit is een belangrijk onderdeel van het rioleringsstelsel en draagt bij aan een betere waterkwaliteit en een goede doorstroming van het riool.

Voordelen

Een slibvangput biedt verschillende voordelen voor het rioolstelsel en de omgeving. Het eerste voordeel is dat het de levensduur van het rioolstelsel verlengt. Door het gebruik van een slibvangput wordt voorkomen dat vuil, zand en andere deeltjes zich opstapelen in het rioolstelsel. Hierdoor blijven de buizen en leidingen langer schoon en kunnen verstoppingen worden voorkomen. Dit zorgt ervoor dat het rioolstelsel langer meegaat en minder snel onderhoud nodig heeft. Een ander voordeel van een slibvangput is dat het wateroverlast kan voorkomen. Bij hevige regenval kan er veel water in het riool terechtkomen, waardoor het systeem overbelast kan raken. Dit kan leiden tot wateroverlast op straat en in gebouwen. Een slibvangput kan hierbij helpen door het water tijdelijk op te vangen en langzaam af te voeren naar het rioolstelsel. Hierdoor wordt voorkomen dat het rioolstelsel overbelast raakt en kan de kans op wateroverlast worden verminderd. Kortom, het gebruik van een slibvangput heeft meerdere voordelen. Het verlengt de levensduur van het rioolstelsel en voorkomt wateroverlast. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van een goed werkend rioolsysteem.

Gebruik

Slibvangputten zijn een belangrijk onderdeel van het waterbeheer. Ze worden gebruikt om slib en vuil op te vangen dat anders in het oppervlaktewater terecht zou komen. Dit is belangrijk omdat vervuiling van het water negatieve gevolgen kan hebben voor de natuur en de gezondheid van mens en dier. Naast het opvangen van slib en vuil, verbeteren slibvangputten ook de waterkwaliteit. Doordat het vuil wordt opgevangen, blijft het water schoner en gezonder. Dit is vooral belangrijk bij bedrijven die veel afvalstoffen produceren, zoals fabrieken en industrieterreinen. Om ervoor te zorgen dat slibvangputten optimaal functioneren, is regelmatig onderhoud belangrijk. Zo moeten de putten regelmatig geleegd en gereinigd worden om verstoppingen te voorkomen. Ook moeten eventuele defecten snel worden gerepareerd om te voorkomen dat de put niet meer goed functioneert. Voor bepaalde bedrijven zijn slibvangputten zelfs verplicht. Het is belangrijk dat deze bedrijven zich aan de regels houden om te voorkomen dat het oppervlaktewater vervuild raakt. Het gebruik van een slibvangput of slibvanger is hierbij essentieel.

Werking

Een slibvangput is een essentieel onderdeel van elk systeem. Het heeft als functie om slib en vuil op te vangen dat anders in de riolering terechtkomt. Het proces begint zodra het afvalwater de put binnenkomt. De slibvangput scheidt de vaste deeltjes van de vloeistof door middel van een scheidingsproces. Het slib zakt naar de bodem van de put, terwijl de vloeistof wordt afgevoerd naar het riool of olieafscheider. Het is essentieel om de slibvangput regelmatig te laten legen om te voorkomen dat de put overloopt en het slib alsnog in het rioleringssysteem terechtkomt.

Afmetingen

Afmetingen zijn een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste slibvangput. De inhoud van de put moet groot genoeg zijn om voldoende slib op te vangen, maar niet zo groot dat het onnodig veel ruimte inneemt. De lengte en breedte van de put zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte op de locatie waar de put geplaatst wordt. De diepte van de put is belangrijk om ervoor te zorgen dat het slib goed kan bezinken en opgevangen kan worden in de slibvanger. De hoogte van de put is van belang voor de toegankelijkheid en het onderhoud van de slibvangput. Het gewicht van de slibvangput is ook van belang, omdat het gewicht mede bepaalt hoe stevig de put moet worden geplaatst. Kortom, de afmetingen van de slibvangput zijn van groot belang voor een goede werking en onderhoud van de slibvanger.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »