Coalescentieafscheider

Bent u op zoek naar een vrijblijvend advies en prijsstelling voor een coalescentieafscheider??? Bel ons dan +31 (0)40-2066240

€3.090,00 Excl. btw
€3.738,90 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.540,00 Excl. btw
€4.283,40 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.569,00 Excl. btw
€4.318,49 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.811,00 Excl. btw
€4.611,31 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€3.916,00 Excl. btw
€4.738,36 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.761,00 Excl. btw
€5.760,81 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.934,00 Excl. btw
€5.970,14 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.140,00 Excl. btw
€6.219,40 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.233,00 Excl. btw
€6.331,93 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.474,00 Excl. btw
€6.623,54 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.129,00 Excl. btw
€7.416,09 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€4.934,00 Excl. btw
€5.970,14 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.140,00 Excl. btw
€6.219,40 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.233,00 Excl. btw
€6.331,93 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€5.474,00 Excl. btw
€6.623,54 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.129,00 Excl. btw
€7.416,09 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.554,00 Excl. btw
€7.930,34 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€6.993,00 Excl. btw
€8.461,53 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€9.128,00 Excl. btw
€11.044,88 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€10.199,00 Excl. btw
€12.340,79 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen
€10.985,00 Excl. btw
€13.291,85 Incl. btw
Op aanvraag
Offerte aanvragen

Coalescentieafscheider

Werking van coalescentieafscheider

Een coalescentieafscheider is een apparaat dat wordt gebruikt om vloeistoffen en vaste stoffen te scheiden. Het proces van coalescentie zorgt ervoor dat kleine druppels samensmelten tot grote druppels, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden gescheiden van andere vloeistoffen. Een van de meest voorkomende toepassingen van een coalescentieafscheider is de scheiding van olie en water. De werking van een coalescentieafscheider is gebaseerd op het principe van het vangen van olie. Het apparaat maakt gebruik van filters om deeltjes samen te voegen, waardoor het efficiënt oliën en vetten kan verwijderen. Een coalescentieafscheider met slibvang is een variant die ook in staat is om sediment en andere vaste stoffen op te vangen. Het coalescentieproces vindt plaats in de afscheidingskamer van de coalescentieafscheider. Hier wordt de vloeistof door een reeks filters geleid die kleine druppels samenvoegen tot grotere druppels. De grotere druppels worden vervolgens gescheiden van de andere vloeistoffen. Het gebruik van een coalescentieafscheider biedt tal van voordelen. Het is een effectieve manier om oliën en vetten uit water te verwijderen, wat bijdraagt aan een betere waterkwaliteit. Daarnaast kan het apparaat helpen om de levensduur van machines en apparatuur te verlengen door de ophoping van sediment en andere vaste stoffen te verminderen.

De afscheiders van DWTN

Coalescentieafscheiders zijn apparaten die worden gebruikt om vloeistoffen en deeltjes te scheiden. Dit scheidingsproces wordt gerealiseerd door middel van zwaartekracht en coalescentie. In het eerste blok wordt uitgelegd wat deze termen precies betekenen en hoe ze bijdragen aan het afscheidingsproces. Zwaartekracht zorgt ervoor dat de deeltjes in de vloeistof naar beneden zakken, terwijl coalescentie ervoor zorgt dat kleine deeltjes samenkomen tot grotere deeltjes die gemakkelijker te scheiden zijn. De efficiëntie van een afscheider is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de deeltjes die moeten worden gescheiden en de stroomsnelheid van de vloeistof. Het is belangrijk om een afscheider te kiezen die geschikt is voor de specifieke toepassing en die een goede efficiëntie biedt. Dit wordt besproken in het tweede blok van de paragraaf. DWTN is een producent van coalescentieafscheiders en biedt verschillende modellen aan, waaronder de coalescentieafscheider met slibvang. Deze afscheider is ontworpen om niet alleen vloeistoffen en deeltjes te scheiden, maar ook slib op te vangen. Het derde blok van de paragraaf gaat hier verder op in en benadrukt dat DWTN een betrouwbare partner is op het gebied van afscheidingstechnologieën. Kortom, coalescentieafscheiders zijn een belangrijk hulpmiddel voor het scheiden van vloeistoffen en deeltjes. Door middel van zwaartekracht en coalescentie wordt dit proces efficiënt uitgevoerd. De keuze van een afscheider is afhankelijk van verschillende factoren en het is belangrijk om een model te kiezen dat geschikt is voor de specifieke toepassing. DWTN is een betrouwbare producent van coalescentieafscheiders en biedt verschillende modellen aan, waaronder de coalescentieafscheider met slibvang.

Opbouw van coalescentieafscheider

Een coalescentieafscheider is een apparaat dat wordt gebruikt om water en olie van elkaar te scheiden. De opbouw van een coalescentieafscheider bestaat uit vier belangrijke onderdelen: de inlaatsectie, de coalescentiepakking, de scheidingssectie en de uitlaatsectie. De inlaatsectie is het eerste onderdeel van de coalescentieafscheider. Hier komt het water met olie binnen. Het is belangrijk dat deze sectie groot genoeg is zodat het water voldoende tijd heeft om zich te verspreiden en om eventuele luchtbellen te verwijderen. De coalescentiepakking is het tweede onderdeel van de coalescentieafscheider. Het is een laag van materiaal dat is ontworpen om olie uit het water te halen. Het materiaal heeft een hoge oppervlakte-energie, waardoor kleine oliedruppeltjes aan elkaar blijven plakken en groter worden. De scheidingssectie is het derde onderdeel van de coalescentieafscheider. Hier worden de grote oliedruppels gescheiden van het water. Dit gebeurt door middel van een vlotter. De vlotter drijft op het water en zorgt ervoor dat de oliedruppels zich verzamelen aan de bovenkant van de afscheider. De uitlaatsectie is het laatste onderdeel van de coalescentieafscheider. Hier verlaat het schone water de afscheider via een afvoerleiding. Het is belangrijk dat deze sectie groot genoeg is, zodat het water voldoende ruimte heeft om weg te stromen. Kortom, de opbouw van een coalescentieafscheider bestaat uit vier belangrijke onderdelen: de inlaatsectie, de coalescentiepakking, de scheidingssectie en de uitlaatsectie. Door deze onderdelen op de juiste manier te combineren, kan een coalescentieafscheider effectief olie van water scheiden.

Toepassingen van coalescentieafscheider

Een coalescentieafscheider is een belangrijk apparaat dat wordt gebruikt om olie, vet en andere verontreinigingen uit afvalwater te verwijderen. Door het installeren van een coalescentieafscheider kan de kwaliteit van het afvalwater verbeterd worden, wat bijdraagt aan een beter milieu. Een ander voordeel van het gebruik van een coalescentieafscheider is dat het kan helpen bij het verminderen van onderhoudskosten. Omdat het apparaat zorgt voor een efficiënte verwijdering van verontreinigingen, hoeven andere apparaten in het proces minder vaak schoongemaakt te worden. Dit resulteert in minder onderhoudskosten en minder downtime voor het productieproces. Tot slot verbetert het gebruik van een coalescentieafscheider de efficiëntie en veiligheid van industriële processen. Het apparaat zorgt voor een betere scheiding van olie en water, waardoor de efficiëntie van het proces toeneemt. Daarnaast draagt het bij aan een veiligere werkomgeving. Door het verwijderen van potentieel gevaarlijke stoffen uit het afvalwater, wordt het risico op ongelukken en gezondheidsproblemen verminderd. Al met al heeft de coalescentieafscheider vele voordelen voor bedrijven die veel afvalwater produceren. Het helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van het afvalwater, vermindert onderhoudskosten en downtime en verbetert de efficiëntie en veiligheid van industriële processen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »