Roostergoten Prefaest RI en HRI

De meest duurzame oplossing voor afwateringsprojecten.

De zelfdragende RI en HRI roostergoten van Stradal worden in Nederland op de markt gezet door DWTN. Een zelfdragende lijnafwatering, voorzien van een gietijzeren "Ondine", "Bananen" of "Saone" profielrooster klasse D, 400KN of F, 900KN.

Stradal RI en HRI lijnafwateringsgoten vormen de meest duurzame oplossing voor afwateringsprojecten. De gepatenteerde productiemethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeer hoge (zelfverdichtende) betonkwaliteit en waarbij de goten worden voorzien van een stalen langs- en dwarswapening, waaraan ook de gegalvaniseerde hoekprofielen en schroefhulzen zijn gekoppeld, geven de mogelijkheid dat RI - HRI goten zonder steunrug geplaatst kunnen worden. Zelfs bij verkeerklasse F, 900KN. Conform de NEN-EN 1433, afwateringsgoten voor verkeersgebieden, vallen de RI -HRI goten onder het zogenaamde I-type.

Daarbij zijn RI - HRI goten voorzien van voorgemonteerd, speciaal ontwikkeld, nodulair gietijzeren roosters. Het profiel zorgt voor een optimale en snelle opname van water. De RI -HRI goten zijn tevens uitgerust met een vaar-/moereind. In combinatie met de aangebrachte pen/gatverbinding, zorgt dit voor een optimale ondersteuning tussen de gootelementen onderling. Dankzij de voorbereide kitvoeg, is het mogelijk de elementen onderling vloeistofdicht af te werken. Zandvangelementen en eindplaten kunnen worden geleverd met een PVC of HDPE aansluiting.

Voordelen RI en HRI lijnafwatering:

 • gepatenteerde productietechnologie
 • hoge betonsterkte
 • stalen langs- en dwarswapening
 • geen steunrug nodig
 • kitroom voor vloeistofdichte afdichting
 • grote diversiteit in afmetingen
 • hoge instroom- en afvoercapaciteit
 • manningstrickler 95

 Toepassinggebieden:

 • platforms en vliegtuigopstelplaatsen
 • havengebieden
 • industrie
 • milieustations
 • brandweeroefenplaatsen
 • zichtbaar HWA afvoeren
 • busstations
 • centrumvernieuwing
 • wadi doorsteken en bodempassages
 • faunaoplossingen

Omschrijving

De roostergoten prefaest ri en hri bieden veelzijdige oplossingen voor het afvoeren van water. Met afmetingen variërend van x tot y, kan deze goot worden aangepast aan verschillende situaties en belastingen. Of het nu gaat om een lichte voetgangerszone of een drukke verkeersweg, de prefaest ri en hri zijn geschikt voor diverse belastingen. Bovendien is de installatie eenvoudig, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

Voordelen

Een roostergoten prefaest ri en hri bieden vele voordelen. Ten eerste is het een duurzame oplossing voor het afvoeren van regenwater. Door het gebruik van hoogwaardige materialen gaat de goot lang mee en is deze bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Deze goten zijn zelfdragend van het type I en hoeven dan ook niet ingestort te worden zoals type M goten. Daarnaast is de roostergoot ook esthetisch aantrekkelijk. Het strakke design past goed bij moderne bestrating en zorgt voor een nette afwerking. Bovendien is de goot geschikt voor verschillende soorten bestrating, waardoor deze flexibel inzetbaar is. Of het nu gaat om tegels, klinkers of asfalt, de roostergoot prefaest ri of hri kan eenvoudig worden geïntegreerd. Een ander voordeel is dat de goot verstoppingen en wateroverlast voorkomt. Dankzij het rooster worden bladeren en ander vuil tegengehouden, waardoor het water probleemloos kan worden afgevoerd. Dit zorgt voor een efficiënte afwatering en voorkomt overstromingen of verzakkingen. Kortom, met een roostergoot prefaest ri of hri kiest u voor een duurzame, esthetisch aantrekkelijke oplossing die geschikt is voor verschillende soorten bestrating en wateroverlast voorkomt.

Gebruik

Een roostergoot is een veelzijdig product dat in verschillende terreinen kan worden toegepast. Het is niet alleen geschikt voor particulier gebruik, maar ook voor commerciële doeleinden. De roostergoot prefaest ri en hri zijn speciaal ontworpen om aan de eisen van de gebruiker te voldoen. Of het nu gaat om het afvoeren van regenwater op een parkeerplaats of het creëren van een veilige looproute in een openbaar gebied, de roostergoot prefaest ri biedt de juiste oplossing. Dankzij de duurzame materialen en de hoogwaardige kwaliteit van de roostergoot, kan deze jarenlang meegaan zonder aan functionaliteit in te boeten. Kortom, de roostergoot prefaest ri of hri is een betrouwbare keuze voor diverse toepassingen en biedt de gebruiker de mogelijkheid om met gemak de gewenste resultaten te behalen.

Zelfdragende afvoergoten

Zelfdragende afvoergoten bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele afvoersystemen. De constructie van deze goten is speciaal ontworpen om zelfstandig te kunnen functioneren, zonder dat er extra ondersteuning nodig is. Dit zorgt voor een eenvoudige en efficiënte installatie. De materialen die gebruikt worden voor zelfdragende afvoergoten zijn duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en slijtage. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingsgebieden, zoals opritten, parkeerplaatsen en in een industriële omgeving. Het installatieproces van zelfdragende afvoergoten is relatief eenvoudig en kan snel worden uitgevoerd. Het onderhoud en reinigen van deze goten is ook gemakkelijk, omdat ze vaak zijn uitgerust met verwijderbare roosters.

Download hier de folder van de HRI roostergoot

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »