Sleufgoot, roostergoot Filcoten light

In de wereld van afwateringssystemen is de sleufgoot een onmisbaar element. Een populaire keuze onder professionals is de roostergoot Filcoten light. Deze sleufgoot staat bekend om zijn duurzaamheid en efficiëntie bij het afvoeren van regenwater. Het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt ervoor dat de Filcoten light bestand is tegen middelzware belastingen en extreme weersomstandigheden. Wat de Filcoten light sleufgoot uniek maakt, is het lichte gewicht. Dankzij innovatieve technologieën en materialen is deze goot aanzienlijk lichter dan traditionele betonnen sleufgoten. Dit maakt de installatie een stuk gemakkelijker en sneller, wat resulteert in kostenbesparingen en minder overlast tijdens de bouwfase. Naast het lichte gewicht biedt de Filcoten light sleufgoot nog meer voordelen. Zo is deze goot volledig modulair, waardoor het eenvoudig aanpasbaar is aan verschillende situaties en vereisten. De goot kan ook voorzien worden van een rooster, wat zorgt voor een optimale waterafvoer en voorkomt dat vuil en bladeren de afvoer kunnen blokkeren. De roostergoot Filcoten light is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het strakke en moderne ontwerp past naadloos in elke omgeving, of het nu gaat om een commercieel terrein, een woonwijk of een openbaar park. Daarnaast zijn de roosters verkrijgbaar in verschillende materialen, waardoor het mogelijk is om de afwateringssysteem te laten aansluiten bij de algehele uitstraling van het gebied. Kortom, de sleufgoot Filcoten light is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam, efficiënt en esthetisch afwateringssysteem. Met zijn lichte gewicht, modulaire ontwerp of geïntegreerd rooster biedt deze goot talloze voordelen. Of het nu gaat om een groot bouwproject of een kleine tuinrenovatie, de Filcoten light sleufgoot is de ideale oplossing voor een effectieve waterafvoer.

Voordelen sleufgoot, roostergoot Filcoten light

De sleufgoot en roostergoot Filcoten light bieden verschillende voordelen. Allereerst hebben ze een hoge waterafvoercapaciteit, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het afvoeren van grote hoeveelheden water. Dit is vooral belangrijk in gebieden waar hevige regenval veel voorkomt. Daarnaast is het materiaal van de Filcoten light goot duurzaam, wat betekent dat het lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het een kostenefficiënte keuze op de lange termijn. Bovendien is de installatie van deze goot eenvoudig, waardoor tijd en kosten worden bespaard. Het onderhoud is ook zeer vriendelijk, aangezien de Filcoten light goot gemakkelijk schoon te maken is en niet snel verstopt raakt. Naast functioneel zijn deze goten ook esthetisch aantrekkelijk en kunnen ze naadloos worden geïntegreerd in verschillende soorten bestrating. Tot slot zijn de sleufgoot en roostergoot Filcoten light veelzijdig in gebruik en kunnen ze worden toegepast in verschillende situaties, zoals parkeerplaatsen, winkelcentra, tuinen en straten.

Materiaaleigenschappen van de sleufgoot Filcoten light

De sleufgoot of roostergoot Filcoten light is een robuust en duurzaam materiaal dat bestand is tegen chemische stoffen. Dit maakt het zeer geschikt voor diverse toepassingen. Daarnaast heeft de Filcoten light een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor zowel tijdelijke als permanente projecten. Het materiaal is ook eenvoudig te reinigen, wat zorgt voor een gemakkelijk onderhoud en een hygiënische omgeving. Bovendien is de Filcoten light weerbestendig, waardoor het bestand is tegen extreme weersomstandigheden zoals regen, vorst en UV-straling. Kortom, de materiaaleigenschappen van de sleufgoot Filcoten light maken het een betrouwbare en veelzijdige keuze voor diverse toepassingen.

Toepassingsgebieden van de sleufgoot, roostergoot Filcoten light

De sleufgoot, roostergoot Filcoten light is een veelzijdige oplossing die toegepast kan worden in diverse omgevingen. Een van de toepassingsgebieden van deze goot is in openbare ruimtes zoals parken, pleinen en winkelstraten. Door de sleufgoot te plaatsen in deze gebieden, kunnen regenwater en ander afvalwater efficiënt worden afgevoerd, waardoor wateroverlast en vervuiling wordt voorkomen. Daarnaast kan de Filcoten light ook worden gebruikt in parkeerplaatsen en parkeergarages. Het robuuste ontwerp van de goot maakt het mogelijk om middelzware belastingen te weerstaan, waardoor deze geschikt is voor het afvoeren van water en vuil van voertuigen. Tot slot is de sleufgoot ook geschikt voor sportvelden en stadions. Door de goot rondom het veld of onder de tribunes te plaatsen, kan regenwater snel en efficiënt worden afgevoerd, waardoor de speelomstandigheden worden verbeterd. Kortom, de sleufgoot, roostergoot Filcoten light biedt een betrouwbare en effectieve oplossing voor diverse toepassingsgebieden.

Installatieproces van de sleufgoot, roostergoot Filcoten light

Het installatieproces van de sleufgoot, roostergoot Filcoten light begint met de voorbereiding van de ondergrond. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te bepalen en het gebied waar de goot geplaatst moet worden uit te graven. Vervolgens wordt de onderlaag geplaatst om een stevige basis te creëren voor de gootelementen. De gootelementen van de Filcoten light worden vervolgens zorgvuldig geplaatst in de uitgegraven sleuf. Het aansluiten van de gootelementen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de goot goed functioneert. Tot slot wordt de installatie afgewerkt en gecontroleerd om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert. Met de Filcoten light sleufgoot en roostergoot kan op een efficiënte en duurzame manier waterafvoer worden gerealiseerd.

Onderhoud en reiniging van de sleufgoot, roostergoot Filcoten light

Onderhoud en reiniging van de sleufgoot, roostergoot Filcoten light is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Een regelmatige reiniging met water en een borstel is aan te raden om vuil en ander afval te verwijderen. Hierdoor blijft de goot vrij van verstoppingen en kan het water goed worden afgevoerd. Het is belangrijk om regelmatig bladeren, takken en ander vuil uit de sleufgoot en roostergoot te verwijderen. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat het water ongehinderd kan wegstromen. Door dit regelmatig te controleren en te reinigen, voorkom je problemen en blijft de goot in goede staat. Daarnaast is het van belang om de sleufgoot en roostergoot te inspecteren op eventuele beschadigingen of losse onderdelen. Controleer het rooster regelmatig op scheurtjes, breuken of andere gebreken. Indien nodig kunnen beschadigde onderdelen worden vervangen om de functionaliteit van de goot te waarborgen. Tot slot is het raadzaam om periodiek de afvoerleidingen te controleren en schoon te maken. Vuil en afval kunnen zich ophopen in de leidingen, wat kan leiden tot verstoppingen en wateroverlast. Een grondige inspectie en reiniging van de afvoerleidingen voorkomt deze problemen en zorgt voor een goede doorstroming van het water. Door regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren aan de sleufgoot, roostergoot Filcoten light, blijft deze in optimale conditie en kan het water goed worden afgevoerd. Het controleren op verstoppingen, inspecteren van het rooster en schoonmaken van de afvoerleidingen zijn belangrijke stappen om problemen te voorkomen en de functionaliteit van de goot te behouden.

DOWNLOAD DE DOCUMENTATIEFOLDER

Technologie

 

 Minimaal gewicht

 Maximale Robuustheid

 Resistent tegen extreme temperaturen en UV licht

 • FILCOTEN® HPC maakt een lichtgewicht constructie mogelijk
 • snelle en gemakkelijke installatie
 • maatvaste en robuuste betonelementen
 • hoogste stabiliteit en duurzaamheid
 • hoge druksterkte, ver boven de eisen van EN1433
 • hoogste bestendigheid tegen vorst en strooizout
 • UV-bestendig
     
     

 Vuurvast

 Perfecte verbinding met betonbed

 Hoge afvoercapaciteit

 • Bouwmateriaal niet brandbaar - klasse A1
 • dus geen schadelijke rookontwikkeling
 • ideale uitzettingscoëfficiënt, identiek aan de betonnen omgeving
 • lage wateropname en penetratiediepte
 • glad kanaaloppervlak voor hoge afvoerprestaties en het beste zelfreinigende effect

 

Duurzaamheid

 

 Geverifieerde levenscyclusanalyse

 Duurzame productie

 Hulpbronnen worden volledig geconserveerd

 • meer ecologische transparantie, volgens ISO 14040/14044 of EN 15804
 • perfect voor duurzame bouwprojecten
 • Productie met 100% groene stroom
 • hulpbronnenbesparend fabricageproces
 • 100% recyclebaar, gecertificeerd
 • Kwaliteitsklasse U-A (gecertificeerd door de Bautechnische Versuchs und Forschungsanstalt Salzburg)

 

 Gecertificeerde duurzaamheid en lage uitstoot
 • Gecertificeerd milieu- en energiebeheer volgens ISO 14001 of 50001 op de locatie Oberwang / AT
 • Gecertificeerd bouwbiologisch materiaal dat voldoet aan de strenge testcriteria van het Instituut voor Bouwbiologie Rosenheim (IBR) met betrekking tot zware metalen, VOS, biociden en radioactiviteit, styreenvrij

 

FILCOTEN® HPC, milieuvriendelijk zonder BTEX stoffen

Door het IBR (Institut fur Baubiologie Rosenheim) is een milieucertificaat afgegeven voor de BG-FILCOTEN® roostergoten. De bouwstof FILCOTEN® HPC bevat namelijk geen BTEX stoffen. BTEX staat voor Benzeen, Tolueen, Ethylbenzeen en Xylenen

FILCOTEN® HPC is een bouwstof die opgebouwd is uit een vezelbeton C60/75. T.o.v. de klassieke betongoten van het type M levert de gewichtsbesparing van 70% voordelen op bij transport en handling. Het grootste voordeel is dat FILCOTEN® HPC afvoergoten wel de maatvoering en bij benadering hetzelfde gewicht hebben als die van afvoergoten van polymeerbeton, maar niet de zogenaamde chemische BTEX- stoffen bevat.

 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »